Obitelj Banko nastavlja suradnju sa Sparom. Vrijeme je za bakalar!

0
Foto: 24sata/Spar
Foto: 24sata/Spar

Obitelj Banko iz Baderne jedan je od najpoznatijih istarskih proizvođača bakalara na bijelo. Njihovi proizvodi pod brendom Alden prvi su izbor brojnih kupaca jer nastaju od najkvalitetnijih namirnica, s puno ljubavi i prema tradicionalnoj recepturi. Riječ je o obiteljskoj tvrtki koju je pokrenuo Petar Banko, iskusni kuhar i veliki gurman, a sve je krenulo iz trgovine delikatesama u Poreču, piše 24sata.

Od 2016. godine, Alden surađuje sa SPAR-om Hrvatska. Od tada pod SPAR-ovom robnom markom proizvode DESPAR Premium Bakalar na bijelo i DESPAR Premium Bakalar na bijelo s maslinama.

“Biti na policama velikog trgovačkog lanca, nama, kao i svim proizvođačima, znači priliku i najbolji mogući način za približavanje kupcima. Uz dobrog partnera, promociju i kvalitetan domaći proizvod uz koji se veže tradicija, uspješan plasman na tržištu je zagarantiran”, navodi Danijela Banko Štokovac, menadžerica prodaje u ovoj obiteljskoj tvrtki. Prvi put, dodaje, ambalaža prodaje proizvod, a svaki sljedeći kvaliteta.

Ponos zbog tradicije koju su započeli njezini roditelji, koji još aktivno sudjeluju u razvoju ove priče o uspjehu, ne može sakriti. “U naš obiteljski posao utkan je gotovo čitav život mojih roditelja. Danas brat, zadužen za proizvodnju, i ja svojim radom želimo dodatno oplemeniti Alden i podići cijelu priču na još jednu razinu. Puno smo toga prošli i, zahvaljujući svim situacijama iza nas, na budućnost gledamo s uzbuđenjem. Postavljamo male planove koje realiziramo strpljivo s našim vrijednim zaposlenicima i lojalnim partnerima. U sljedećih godinu dana planiramo povećati proizvodni prostor kako bismo još više ideja pretvorili u gurmansku stvarnost”, nastavlja Danijela i otkriva detalje o slasnim proizvodima.

Danijelina obitelj prvi je proizvođač bakalara na bijelo Mantecato u Hrvatskoj. Riječ je proizvodu koji od prvog dana nije mijenjan, kako u sastavu tako ni u recepturi. Bakalar Mantecato Premium radi se prema originalnom istarsko-venecijanskom receptu. Nakon višesatnog namakanja suhog bakalara slijedi kuhanje, a potom i ručno odvajanje kostiju i kože. Fileti tako pripremljenog i očišćenog bakalara idu u proces miksanja, u kojem im se dodaju suncokretovo i maslinovo ulje, sol i drugi začini. Kad je taj proces gotov, bakalar se pakira u aluminijske posudice i sterilizacijom mu se produljuje rok trajanja. Proizvod je bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja te bez glutena. Riječ je, zapravo, o kremastoj i ukusnoj pašteti, tipičnoj za venecijansku kuhinju, pripremljenoj samo od sušenog bakalara, suncokretova i maslinova ulja te začina, piše 24sata.

Upravo ova zaokružena priča o uspjehu, tradiciji, vrijednim rukama, obiteljskom naslijeđu i ljubavi prema hrani uz kvalitetnog partnera kojeg imaju u SPAR Hrvatska sve je lakše, što je ujedno i razlog zbog kojeg je obitelj Banko Štokovac ostala živjeti i raditi u Hrvatskoj. “Smatram da je kod kuće najljepše”, naglašava Danijela.

Uz želju da ostane u domovini, svojoj regiji i gradu, Danijela ističe koliko veliku ulogu u priči o uspjehu imaju upravo trgovci koji daju prednost domaćem proizvodu. “Ući u suradnju sa SPAR-om Hrvatska, i to pod premium brendom, čini nas iznimno ponosnima. Postali smo članovi obitelji proizvođača pod krovom objedinjenog premium asortimana, a kako se uvijek kaže - udvoje je lakše. Mi se s time u potpunosti slažemo”, naglašava za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa