Radin čestitao Uskrs: 'Vjera oslonac u teškim vremenima'

0
Fabrizio Radin
Fabrizio Radin

Župan Fabrizio Radin uputio je 2. travnja Porečkom i Pulskom biskupu mons. dr. Draženu Kutleši čestitku povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Objavljujemo ju u nastavku:

„Poštovani Oče biskupe, drugu godinu za redom, Uskrs slavimo u ozračju pandemije i neizvjesnosti, te posljedično zdravstvene i gospodarske krize u cijelome svijetu. Upravo u ovim teškim vremenima, potrebnu snagu i oslonac daje nam vjera. Naša svakodnevnica se značajno promijenila, mijenjamo se kao pojedinci i kao društvo u cjelini. Međutim, i u najvećim izazovima ne smijemo dovoditi u pitanje temeljne ljudske vrijednosti, snagu zajedništva i ljubavi prema bližnjima.

 

Više nego ikad, potrebni su nam solidarnost, dobrota i međusobno razumijevanje, stoga prisjetimo se da Uskrs, najveći kršćanski blagdan, simbolizira pobjedu dobra nad zlom, a da ćemo zajedničkom snagom pobijediti i ovu pandemiju. Budimo odgovorni, te iako Uskrs opet obilježavamo uz epidemiološke mjere, nemojmo zaboraviti da radost u našim srcima i duhovnost ne poznaju ograničenja. Vama i svim vjernicima, u ime Istarske županije i svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Uskrs, uz puno zdravlja, veselja i blagostanja", napisao je Radin.

Radin upućuje i apel svim građanima u Istarskoj županiji da se i u vrijeme blagdana pridržavaju propisanih mjera protiv širenja zaraze, čuvajući tako svoje i zdravlje drugih ljudi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA