Medicinska sestra sama uredila stan u Puli u kojem živi sa sinovima

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Jednom sam negdje pročitala ovu izreku: “Učini svoj dom sretnim i bit ćeš sretan u svom domu”. I mogu reći da u njoj ima istine. Svaki kutak mog doma popunjao se s ljubavlju i pažnjom. U njemu nikad ne nedostaje smijeha, veselja i zagrljaja, a to je upravo ono što čini dom i ljude u njemu sretnima, govori nam Ines Drašković, po struci medicinska sestra, a u slobodno vrijeme ljubitelj interijera i dobre fotografije, piše Jutarnji. Prenosimo dio članka u nastavku.

Upravo je te dvije strasti spojila u Instagram profil @ines_homedeco u kojemu prikazuje kutke svojeg novouređenog doma - stana površine 50-ak kvadrata u Puli, u koji se sa sinovima uselila prije tri mjeseca. Useljenju je prethodila dvomjesečna adaptacija, a kompletan dizajn, novi raspored i uređenje bili su njezina ideja, od crtanja do realizacije.

- Oduvijek volim dizajn i dekoriranje pa tako pomažem poznanicima pri odabiru i uređenju njihova životnog prostora. Imala sam ideju kako bi što trebalo izgledati od prvoga dana i toga sam se držala - kaže Ines kojoj se neočekivano pružila prilika da kupi ovaj stan.

Naime, nakon što se prošle godine razvela, živjela je u unajmljenom stanu sa svoja dva sina od četiri i sedam godina. Biti podstanar, kaže, nije bila dugoročna opcija pa se dala u potragu za stanom koji će kupiti. Pritom je kvart odigrao važnu ulogu zbog blizine škole i dječjeg vrtića, u koje idu sinovi.

 

- Ono što me osvojilo definitivno je količina svjetlosti i sunca tijekom cijelog dana. U ovom je stanu živjela starija gospođa nakon čije se smrti obitelj odlučila na prodaju - kaže Ines, dodajući da je stan u zgradi iz 1967., otkad se u njemu ništa nije mijenjalo. Dok je čekala kredit, okupila je tim majstora i dva dana nakon riješene papirologije počela s radovima.

Stan se sastoji od dnevnog boravka, odvojene kuhinje s blagovaonicom, ostave, mini balkona, spavaće sobe i kupaonice.

- Budući da je kuhinja prostorija za sebe, spavaću sobu sam prepustila dečkima, a dnevni dio je ujedno i moj spavaći. Htjela sam imati veliki dnevni boravak tako da se nisam odlučila ni na kakvo pregrađivanje nego sam uložila u dobru kutnu garnituru i nadmadrac za spavanje - kaže, dodajući da su promijenjene sve instalacije struje i vode, postavljena je nova unutarnja i vanjska stolarija, a ravnali su se i podovi. Ines se odlučila u cijelom stanu postaviti keramičke pločice u imitaciji drva koje vizualno daju toplinu, a jednostavne su za održavanje, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa