Općina Motovun nastavlja pomagati gospodarstvenicima

0
Motovun
Motovun

Općinsko vijeće Općine Motovun je na svojoj 20. sjednici, održanoj 11. ožujka godine donijelo odluke o daljnjem smanjenju zakupnine poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Općine Motovun za razdoblje od prosinca 2020. godine do prosinca 2021. godine, kako bi pomogla gospodarstvenicima s područja Općine Motovun u ovom izrazito teškom i izazovnom razdoblju.

U Općini Motovun su svjesni teške i vrlo neizvjesne gospodarske situacije u kojoj se nalaze gospodarstvenici s područja Općine Motovun zbog nemogućnosti normalnog poslovanja, čiji su uzrok posebne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19 te su donesene odluke kojima se nastoji ublažiti negativne posljedice na poslovanje gospodarstvenika.

 

Svim zakupoprimcima poslovnih prostora i javnih površina za sve djelatnosti (osim trgovinske djelatnosti - prodaja prehrambenih proizvoda, telekomunikacijske djelatnosti te bankarske i novčarske djelatnosti) koji u poslovnim prostorima i na javnim površinama svoju djelatnost obavljaju tijekom cijele kalendarske godine određuje se 80 postotno smanjenje zakupnine za mjesece od prosinca 2020. godine do kraja lipnja 2021. godine te 25 posto cvtno smanjenje zakupnine za mjesece od srpnja do kraja prosinca 2021. godine.

Općina Motovun je prije godinu dana donijela čitav paket mjera s ciljem pomoći svojim sugrađanima i gospodarstvenicima čije je poslovanje izravno ugroženo epidemijom bolesti COVID-19, čime je pokazala solidarnost i razumijevanje za potrebe svih svojih sugrađana i gospodarstvenika. U Općini Motovun su svjesni kako samo zajedničkim snagama, fokusirani i ujedinjeni ka istom cilju, u sinergiji privatnog i javnog sektora mogu uspješno prebroditi posljedice pandemije uzrokovane virusom SARS -COV-2.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa