na snazi nove mjere

Tanja se iz Buzeta svakodnevno vozi u Kopar. Sad joj treba test

0
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Tanja se iz Buzeta svakodnevno vozi u Kopar. Od idućeg tjedna će morati pri prelasku granice pokazati dokaz o negativnom testu, javio je Radio Kopar tijekom vikenda. Naime, prekogranični radni migranti iz Hrvatske, koji su dosad spadali u iznimke, morat će od ovog tjedna prelaziti granicu sa Slovenijom s dokazom o negativnom testu na Covid, koji ne smije biti stariji od sedam dana.

Kaže da će sada, u usporedbi s prijašnjim mjesecom, kad je slična mjera počela vrijediti preko noći, moći pravovremeno obaviti test, iako je bilo nejasnoća oko tog hoće li biti dovoljan samo SMS: "Obavila sam test, za kojega sem dobila najprije preko telefona SMS potvrdu, a sad ga moram samo podignuti u pisanom obliku. Kad sam prelazila granicu pitala sam, i potvrdili su mi da će ga tražiti u papirnatom obilku.", kazala je Tanja.

 

"Zboga raznih prepreka nema nikakve garancije da će biti dovoljan SMS. Ako je iz SMS-a moguće ustanoviti da je autentičan te se odnosi na pravu osobu, i da nije mijenjan, može biti dovoljan, ali da izbjegnemo teškoće na granici, predlažemo da svi izrade pisani primjerak ili ga isprinatju preko portal zVEM", kazala je Anita Leskovec iz koparske policijske uprave za Radio Kopar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa