Održan 1. ­­Choco & Wine Fest - Festival čokolade i vina u Brtonigli

0
1. ­­Choco & Wine Fest
1. ­­Choco & Wine Fest

Proteklog je vikenda u Brtonigli održan 1. Choco & Wine Fest – Festival čokolade i vina. Cjelodnevni događaj posvećen je na razne načine čokoladi i vinu.

Utrka "3. Brtonigla Adventure Trekk" okupila je 160 natjecatelja iz Slovenije, Hrvatske i Italije. Povezani si bili sport i čokolada jer je svaki natjecatelj odnosno natjecateljica dobio na samoj prijavi čokoladicu koju su izradili učenici Gospodarske škole iz Buja i profesorice Ljiljane Schiavuzzi. Nakon puno sati trčanja, hodanja, planinarenja i snalaženja u prirodi svi su okupljeni sportaši uživali u ručku i večeri te degustiranju delicija na Choco & Wine Festu. Rezultate utrke možete pogledati na ovdje.

Prostorije budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva vrvjele su od posjetitelja. Brojni su gosti došli iz Istre ali i šire regije, Slovenije, Italije. Izlagači su nudili razne vrste čokolade. Degustirati se moglo iz čokoladne fontane uz komadić voća.  Moglo se isprobati čak i ostatke koji su ostali u procesu stvaranja čokoladne maske posvećene bogu Dionizu, djelo talijanskog kipara Stefana Comellija. Masku će se moći pogledati sve do 16. lipnja kad će se održati Festival Malvazije.

Teo Fernetich i Zoran Čobanov iz restorana San Rocco
Teo Fernetich i Zoran Čobanov iz restorana San Rocco
Radionice na temu uporabe čokolade i vina u wellnes programima okupio je velik broj zainteresirani posjetitelja. "Dermoestetik" d.o.o. iz Umaga i "Laguna" Novigrad  predstavili su nove trendove korištenja ovih namirnica u wellness tretmanima i kozmetici. Predavačica  Ivana Legović prezentirala je mogućnosti korištenja ovih sastojaka te njihove blagodati.

Najveći broj posjetitelja okupio se u prostorijama konobe i enoteke "Zenon" iza 16 sati kad je započeo niz kulinarskih prezentacija, kuhanja čokoladnih delicija, degustacije uz izvrsna vina Agrolagune. Kako bi pojasnio sljubljivanje pojedinih jela i vina, Emil Perdec je objašnjavao osnovne note i kombinacije koje idu s pojedinim vinima.

Dragica Lukin je radila nekoliko jela za degustiranje "s nogu" kao što je fondue sa čokoladom – sir umočen u čokoladu i slasni čokoladni koktel. Cooking show naziva "San Rocco Gourmet" započeo je u 18 sati, a sve čari spajanja slanog i slatkog prezentirali su Zoran Čobanov i Teo Fernetich iz Restorana "San Rocco". Nesvakidašnje kombinacije izvrsnog okusa nastale su spajanjem mesa od boškarina i čokolade.U nagradno j igri "Potraga za lješnjakom" sudjelovali su posjetitelji koji su kupnjom bona od 5 kuna dobili komad čokoladne torte, a prihodi od iste namijenjeni su kupnji bolničkog kreveta za brtonišku ambulantu. Definitivno izuzetno ugodno proveden dan uživajući u vinima i čokoladi u Brtonigli nameće organizatorima obvezu da se i sljedeće godine sretnemo na 2. Choco & Wine Festu na istom mjestu.

Boškarin i čokolada
Boškarin i čokolada
Odmor uz degustaciju vina i čokolade
Odmor uz degustaciju vina i čokolade
Wellness u Brtonigli
Wellness u Brtonigli

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK/KUHINJSKA RADNICA

Do: 01.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A GRAĐEVINSKI/A INŽENJER/KA

Do: 07.08.2021.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEHANIČAR/MEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/ICA - DOSTAVLJAČ/ICA

Do: 07.08.2021.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA