Umag Trophy: Jakub Mareczko najbrži

0

Na održanoj prvoj od tri utrke Međunarodnog profesionalnog biciklističkog natjecanja Istrian Spring Trophies, točnije na najmlađem Umag Trophyju 2021. koji se održao 9. put, pobjedu je odnio Jakub Mareczko kojem su leđa za vrijeme utrke čuvali članovi njegovog tima Vini Zabu, iz Italije, Pro Team, koji će nastupiti i na Giru d'Italia 2021. Odmah za njime u start ispred turističkog kompleksa Stella Maris u Umagu stigao je Austrijanac Filippo Fortini, član Teama Vorarlberg, dok su Česi iz Topforex ATT Investments Procycling Teama do trećega mjesta vodili kolegu Tomaša Barta.

 

Umaški trofej vozio se 154 km, kroz 7 krugova po 22 kilometra, sudjelovalo je 29 timova iz različitih zemalja: Italije, Švicarske, Estonije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije, Francuske, Kazahstana, Češke, Španjolske, SAD-a, Luxemburga, Slovenije te Hrvatske, a među timovima nastupila su čak 3 Pro Teama od kojih će 2, uključujući i pobjednički, sudjelovati i na ovogodišnjem Giru d'Italia. Utrka bez publike odvijala se po svim epidemiološkim standardima kako Međunarodne biciklističke federacije (UCI), tako i u skladu s mjerama Stožera Republike Hrvatske i istarskog županijskog stožera. Jedna od mjera je i drugo testiranje na Covid 19 predviđeno za 08. ožujka.

Sljedeća utrka na rasporedu je 7. ožujka u Poreču, Poreč Trophy koja će se održati 21. godinu zaredom, a onda od 11. do 14. ožujka slijedi i jedina višednevna, etapna utrka 17. po redu Istrian Spring Trophy čime će se zaokružiti utrke koje na najbolji način u ovome trenutku komuniciraju Istru, Hrvatsku, proljeće, ali i vrijednosti sporta i optimizma potrebnoga cijelom svijetu. 

Ovu su priliku prepoznali: Grad Umag sa svojom turističkom zajednicom, Grad Poreč i TZ Poreč, Istarska županija, Ministarstvo turizma i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojni sponzori poput HEP-a, JANAF-a, Plave lagune, Valamara i drugih.

Istrian Spring Trophies 2021. natjecanje je koje Istru u prvim proljetnim mjesecima predstavlja kao regiju od povjerenja za svjetski sport zbog upravljanja epidemiološkom situacijom, ali i kao neodoljivu destinaciju za profesionalne bicikliste što se upravo potvrdilo u godini kada nema publike i kada su otežane sve aktivnosti, a pogotovo sportske. Utrke Istrian Spring Trophiesa su također već tradicionalno među najboljim glasnicima turističke predsezone u Istri.

Pobjednik, Jakub Mareczko: "Prvi put sam u Istri, jako je lijepo. Utrke Istrian Spring Trophiesa služe nam da se pripremimo za biciklističku sezonu i natjecanja koja su pomalo krenula. Smatram da sudjelovanjem u sportu na najbolji mogući način predstavljam zemlju kojoj želim sve najbolje tijekom ove teške situacije uzrokovane Covidom 19."

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA