MILETIĆ U BUZETU:

'Buzet oduvijek ima razvijeno i živahno gospodarstvo'

0

Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić u Buzetu se susreo s brojnim gospodarstvenicima s područja Buzeštine, s kojima je razgovarao o mjerama za jačanje konkurentnosti istarskog gospodarstva, planu izlaska iz ove zdravstvene krize te o programima financijske i stručne podrške malim i srednjim gospodarstvenicima.

U podužem razgovoru, Miletić i buzetski gospodarstvenici razmijenili su mišljenja o važnosti poticanja deficitarnih strukovnih zanimanja, mjerama podrške gospodarstvu, a posebice se govorilo o mjerama zapošljavanja i stvaranja novih radnih mjesta, kao i o projektima, idejama i planovima buzetskih obrtnika i poduzetnika.

 

- Buzet oduvijek ima razvijeno i živahno gospodarstvo, a u posljednjim godinama mjesto je to stalnog rasta, napretka i novih ideja! Želim da u sljedeće četiri godine Buzet bude još uspješniji. Zajedno možemo napraviti još jedan iskorak i dati vjetar u leđa napretku Buzeštine, kazao je Miletić najavivši da  u njegovom planu željeznica postaje prioritet novog ciklusa razvoja prometa u Istri.

- Pokrećemo rekonstrukciju pruge Pula - Divača i povezivanje s europskom željezničkom mrežom te pokrećemo obnovu pruge Lupoglav-Štalije i oživljavanje pomorskog teretnog prometa u luci Bršica.

- Maksimalno ćemo razvijati i jačati ICT infrastrukturu u cijeloj Istri, koju vidimo kao regiju pametne infrastrukture i ultra brzog interneta. Brzi Internet postat će uskoro dostupan u svakom istarskom kućanstvu, a nastavljamo i s dovođenjem novih priključaka u ruralnim naseljima, zaključio je kandidat IDS-a za istarskog župana.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA