Iskazan veliki interes za zakup poslovnih prostora Grada Pule

0

Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup  poslovnih prostora Grada Pule jučer je u Komunalnoj palače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite, održano usmeno nadmetanje (licitacija) na kojemu je izlicitirano čak 12 od 15 ponuđenih poslovnih prostora i koji se, gotovo svi, nalaze na atraktivnim lokacijama u samom centru grada. Poslovni prostori izloženi natječaju daju se u zakup na rok od 10 godina.

S obzirom na specifične okolnosti u kojima se trenutno živi i radi interes budućih zakupnika  nudi optimizam i potvrđuje želju za razvojem te doprinosi obogaćivanju ponude za sve građane grada Pule i goste te, posebno važno, doprinosi novom zapošljavanju. Grad Pula kontinuirano usmjerava velike napore da putem brojnih mjera čim više pomogne gospodarstvenicima u ovom izazovnom vremenu te se očekuje da će i zakupci biti isto tako uspješni u svojim aktivnostima te održati i razviti svoje djelatnosti.

Interes je iskazan za poslovne prostore koji se nalaze na sljedećim adresama: Kandlerova 23, Kandlerova 32, Sergijevaca 10, Sergijevaca 18, Giardini 8, Giardini 11/II, Trg I. svibnja 2, Istarska 11, Istarska 30, Trg I. istarske brigade 10/3. kat, 43. istarske divizije 15, Radićeva 6, dok je izostao za samo 3 poslovna prostora na adresama Zagrebačka 10,  Veronska 3 i Trgu I. svibnja br. 4.

 

Za poslovni prostor na adresi Kandlerova 23, veličine 86,00 m2 u kojemu je moguće obavljati trgovinsku djelatnost (osim prodaje sezonske robe te opreme za more i plažu),  početne cijene od 86,00 kn/m2, iskazan je najveći interes na licitaciji budući je za isti prostor bilo zainteresirano čak 4 ponuditelja. Na kraju je najviša ponuda dosegla iznos od 13.864 kuna.

Osim navedenog poslovnog prostora više zainteresiranih bilo je za poslovne prostore na adresama: Kandlerova 32, Sergijevaca 10 i Giardini 8, dok su ostali poslovni prostori za koje je iskazan interes prihvaćeni po početnoj cijeni.

Slijedom navedenog, poslovni prostor na adresi Kandlerova 32 (djelatnost: galerijska, trgovinska - osim prodaje sezonske robe te opreme za more i plažu, uslužna, ugostiteljska), površine 54,55 m2 i početne cijene od 90,00 kn/m2 izlicitiran je za iznos od 12.489,95 kuna.

Nadalje, poslovni prostor na adresi Sergijevaca 10 (djelatnost: trgovinska – prodaja odjeće i obuće), površine 80,89 m2 i početne cijene od 80,00 kn/m2 izlicitiran je za 9.059,68 kune, dok je poslovni prostor na adresi Giardini 8 površine 41,21 m2 namijenjen ostalim djelatnostima – prirodna ljekarna od početne cijene koja je bila 60,00 kn/m2 izlicitiran za iznos od 4.322,51 kuna.

Podsjetimo, Grad Pula periodički raspisuje natječaje za davanje u zakup poslovnih prostora ovisno o raspoloživim poslovnim prostorima koji mogu biti izloženi natječaju s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, proširenje i obogaćivanje ponude u Puli za sve građane i turiste koji dolaze u naš grad, te kao najvažnije da se na taj način otvore nova radna mjesta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa