Pazin: Potpisan Ugovor o instalaciji javnog interneta

0
Nakon potpisivanja ugovora o WiFi4EU
Nakon potpisivanja ugovora o WiFi4EU

U velikoj vijećnici Grada Pazina 10. veljače potpisan je ugovor o nabavi opreme, instalaciji i održavanju pristupnih točaka za javni bežični Internet na području Grada Pazina u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU.

Među više od 10 tisuća prijava, Grad Pazin uspješno je aplicirao na poziv te je krajem lipnja 2019. Godine potpisan Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u visini od 15 tisuća eura.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i svijetu te nemogućnosti planiranja radova rok za implementiranje ovog projekta produžen je za osam mjeseci. Grad Pazin je krajem 2020. godine proveo postupak te početkom 2021. godine odabrao izvođača radova - trgovačko društvo Callidus grupa d.o.o. iz Zagreba, čija ponuda je ocijenjena kao najpovoljnija prema kriteriju odabira – najniže cijene, po cijeni od 55.781,34 kune  bez PDV-a odnosno ukupnoj cijeni od 69.726,68 kuna s PDV-om.

 

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima. Puštanje u rad WiFi4EU pristupnih točaka na području Grada Pazina očekuje se na proljeće 2021. godine, što će se pozitivno odraziti i na početak turističke sezone u Gradu Pazinu.

Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je da je postavljanje pristupnih točaka nastavak strategije „Smart City“, te da su izabrane lokacije ocijenjene kako one s najvećom fluktuacijom ljudi u gradu. Brzim bežičnim internetom bit će pokrivene sljedeća područja u gradu: autobusni kolodvor, košarkaško igralište, Dom zdravlja Pazin, Spomen dom, prostor ispred Spomen doma, Boćarski centar „Aleksandar Anzur“, Trg slobode Pazin, Ulica Velog Jože te, unutrašnjost i vanjski dio Muzeja Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa