Kajinova jedina dvojba: kandidat za gradonačelnika ili župana?

0
Damir Kajin
Damir Kajin

Nakon intervjua na našem portalu, gdje je najavio i mogućnost kandidature za župana, Damir Kajin dao je još nekoliko izjava za istarske medije i zaintrigirao javnost planovima o svojoj političkoj budućnosti. Posebno je znakovit njegov post na Facebooku od prije nekoliko dana.

"Moja poruka Istrijanima svih političkih opcija, pa i sadašnjim i bivšim članovima IDS-a. Ako je nekom toliko iskreno stalo do Istre, ako bi netko sa toliko energije i žara zastupao obične ljude, zaposlenike raznih sektora, poduzetnike, umirovljenike i nezaposlene, onda u meni uvijek imate svog najbližeg prijatelja i suradnika. Bio ja u politici ili ne", napisao je Kajin i zagolicao maštu svojih pobornika, ali i protivnika.

Iz svega što je Kajin izjavio posljednjih dana može se zaključiti da je trenutno njegov najveći protivnik Zakon o lokalnoj samoupravi, koji ne dopušta istovremeno kandidiranje za dvije izvršne funkcije - u njegovom slučaju za gradonačelnika Buzeta i istarskog župana. On može istovremeno nositi gradsku i županijsku listu (što vjerojatno i hoće), ali mora odlučiti hoće li biti kandidat za gradonačelnika Buzeta ili istarskog župana. I to je, čini se, trenutno njegova jedina dvojba. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa