Svijet se priprema za život nakon korone. Buzet opet prvi!

0

Svijet se priprema za život nakon korone, “postcovid life”. U Buzetu ne spavaju. Sezona dolazi. Objavljen je novi termin Sajma crnog ljetnog tartufa u Buzetu! To su 5. lipnja i 6. lipnja od 11 do 19 sati! Tijelovo se u 2021. godini slavi 3. lipnja, katolički je blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva i u Hrvatskoj je neradni dan. To je neslužbeni početak turističke sezone! 

Sajam crnih ljetnih tartufa će se održati u nekoliko atraktivnih poslovnih prostora u starom gradu Buzetu u samome centru, između Lopara i glavnog Trga pred crekvon! To će biti pravi Tartufarsko-oktanski produženi vikend u Buzetu jer dan ranije, 4. lipnja u večernjim satima, Buzet Classic Club je domaćin noćnog kupa Buzeta koji nosi međunarodno turističko ime “Monte Pinquente Classic Cup”. 

Monte Pinquente Classic Cup

Oldtimer Rally točnosti i orijentacije će se voziti u redovnom prometu isključivo po gradskim ulicama Buzeta i okolo brdašca starogradske jezgre i kroz nju samu. (Ali samo od table Buzet do table Buzet). Zbog velikog interesa oldtimer klubova, manifestacija je pozivna i limitirana brojem od 50-ak vozila. Većina učesnika će noćiti u Buzetu i drugi dan prisustvovati na otvaranju Sajma crnog ljetnog tartufa!

 

Oldtimer atrakcija će se snimati i zabilježiti na način da se kamere nalaze u vozilima, što će nakon završetka manifestacije sve biti umontirano u jednu lijepu video uspomenu vožnji sa buzetskih gradskih ulica, kružnih tokova, trgova i parkirališta. 

Oktani u gradu Oktana, Buzetu!

Proslavljeni buzetski piloti, vozači Branko Bašić i Viliam Prodan biti će starteri “Monte Pinquente Classic Cup-a”. Na startu u centru Buzeta, biti će izloženo vozilo Ford Fiesta Rally 4 sa brojem 71, kojim je Viliam Prodan nastupio na WRC Grand Rally Monte Carlo 2021, što će biti posebna atrakcija za posjetitelje. To je uvod u tartufarski vikend Buzeta, gdje se u starogradskoj jezgri priređuje Sajam Istarskog crnog ljetnog tartufa. I to nije sve! 

Tko god je gledao stari hit holivudski film ‘Praznik u Rimu’ s Audrey Hepburn, teško da će zaboraviti legendarni talijanski motocikl Vespu. U nedjelju, 6.6.2021. oko podneva, u stari grad Buzet dolaze Vespe! Profesor Boris Jurevini iz “Vespa Klub Istra”, je domaćin promenade “Giro po Sjevernoj Istri”, ukupno 30-ak Vespi uz naše domaće iz Italije i Slovenije. Voziti će u redovnom prometu sjevernom Istrom, Sovinjak, Roč, Hum, Vrh, Motovun,Livade i Buzet! Nakon obilaska Sajma crnog ljetnog tartufa, nastavljaju dolinom rijeke Mirne prema moru. 

I to nije sve! Organizatori za subotu 5.6. poslijepodne pripremaju jedno iznenađenje, performans vrhunskih sportskih vozila koja će posjetiti sajam, jer gdje su tartufi, tu su i Porsche, Ferrari, Aston... Prošle godine, zbog virusa Covid19 nisu održane planirane manifestacije, i prvi produženi vikend lipnja se u oktanskom Buzetu s veseljem očekuje. Organizatori manifestacije su Robert Marušić, Buzet Classic Club, Udruga tartufara Istre, Vespa Klub Istra. (M.S./Istragram

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa