Grad Pazin za sport ove godine izdvaja 1,7 milijuna kuna

0
Na potpisivanju ugovora u pazinskoj Školsko-gradskoj sportskoj dvorani
Na potpisivanju ugovora u pazinskoj Školsko-gradskoj sportskoj dvorani

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je s  trgovačkim društvom Pazin sport i Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina 1,7 milijuna kuna vrijedne ugovore o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu Grada Pazina za 2021. Godinu. Potpisivanje je održano 26. siječnja u  Školsko-gradskoj sportskoj dvorani.

Unapređenje sportske infrastrukture i sportsko-rekreacijskih programa ostaje i dalje jedan od prioritetnih ciljeva Strategije razvoja Grada Pazina, sve kako bi djeca i mladi od malih nogu razvijala motoričke sposobnosti i usvojila vrijednosti kao što su fair play, solidarnost, timski rad i samopoštovanje.  

Natječaj za sufinaciranje otvoren do kraja siječnja

Pazin sportu d.o.o. za Program održavanja sportskih objekata, Grad Pazin u 2021. osigurao je sredstva u iznosu od 516 tisuća kuna i to za tekuće i investicijsko održavanje Boćarskog centra A. Anzur (80 tisuća kuna), za tekuće i investicijsko održavanje Gradskog stadiona (140 tisuća kuna) te za održavanje Školsko-gradske sportske dvorane (255 tisuć kuna), za tekuće i investicijsko održavanje Pazin E-Bike sustava (tisuću kuna), te za tekuće i investicijsko održavanje Pomoćnog nogometnog igrališta (40 tisuća kuna).

Ugovor o sufinanciranju godišnjeg programa rada potpisan je i sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina. Za provedbu Programa rada Zajednice za 2021. godinu u proračunu Grada Pazina osigurana su financijska sredstva u iznosu od 1,224 milijuna kuna.

U 2021. zajednica će biti organizator ili suorganizator raznih manifestacija poput proglašenja najboljih sportaša, Dječje olimpijade, Revijalnog malonogometnog turnira povodom Rima, Otvorenih vrata sportskih udruga, a pružit će otporu, organizacijsku ili novčanu, sportskim klubovima i udrugama za provođenje raznih natjecanja.

 

Također, punopravne članice mogu se prijaviti na Natječaj za sufinanciranje Programa javnih potreba Grada Pazina u sportu za 2021. godinu koji je otvoren od 28. prosinca 2020. godine i traje do 29. siječnja ove godine, a odnosi se na sufinanciranje redovnog programa sportskih udruga i klubova, te sportskih manifestacija.

Osim toga, Zajednica će i ove godine sufinancirati edukacije trenera, klubova i udruga u iznosu od 30 tisuća kuna, a za sve sportaše osigurat će se i besplatni liječnički pregledi.

"Izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški je interes ove gradske uprave", istaknuo je gradonačelnik Krulčić.

Pomoćno nogometno igralište 

Inače, kroz strategiju razvoja sporta i rekreacije 2017.-2021. godine, Grad Pazin potiče participaciju u sportu i rekreaciji, podiže kvalitetu rada s djecom i mladima te povećava njihovu uključenosti u organizirane oblike sporta. Iz grada s ponosom ističu kako je u 2020. godini, nakon uspješno prijavljenog projekta, izgrađeno i novo, 3,4 milijuna kuna vrijedno Pomoćno nogometno igralište uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta (390 tisuća kuna) i Nogometnog saveza županije Istarske (601.468,86 kuna) te kreditnim sredstvima Pazin sporta u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna.

Za potrebe vezane uz izgradnju Pomoćnog nogometnog igrališta Grad Pazin ove godine dodatno će izdvojiti 82 tisuće kuan (za kamate 48 tisuća kuna, za glavnicu 34 tisuće kuna).

Također, u okviru postojećeg cjelovitog projekta iz 2016. godine, planirana je i 3,4 milijuna kuna rekonstrukcija atletske staze koja se izvodi oko postojećeg nogometnog igrališta. Projekt rekonstrukcije atletske staze prijavljen je 20. siječnja na natječaj Ministarstva turizma i sporta - Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini, a uključuje rekonstrukciju postojeće atletske staze i nogometnog igrališta te izgradnju borilišta (skok u dalj i troskok, bacanje kugle, bacanje koplja i skok u vis) te nabavu atletske opreme za borilište. Iz Grada zaključuju kako je sport više od samog natjecanja, to je način života koji građanima omogućava bolje zdravlje i kvalitetniji život.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa