ema stikić za index

'Evo zašto sam izbacila svoj klub iz turnira i sve priznala sucu'

0
Ema Stikić s trenerom
Ema Stikić s trenerom

Ema Stikić, 16-godišnja odbojkašica OK-a Umag, na utakmici kadetskog prvenstva Hrvatske protiv Rijeke priznala je sucu da je dirala mrežu u poenu za meč i tim potezom izbacila svoju ekipu iz polufinala. Mlada odbojkašica dobila je pod Hrvatskog olimpijskog odbora nagradu za fair play potez godine, a za Index je napisala komentar o utakmici koju nikad neće zaboraviti. Pričitajte ga u nastavku:

"Državno prvenstvo je uvijek veliki izazov. Tu dokazujemo koliko smo naučile, napredovale i gdje smo u odnosu na druge klubove iz Hrvatske.

Uspješno smo prošle grupu i izborile smo četvrtfinale gdje nam je protivnik bila HAOK Rijeka. Utakmica je od samog početka bila napeta i igralo se poen za poen, set za set. U petom, odlučujućem setu, kada je rezultat bio 14:13 za Rijeku, dobila sam loptu za napad, nakon koje je sudac svirao poen za nas. U tom trenutku igračice Rijeke, zajedno s njihovim trenerima, su se pobunile da je mreža bila dirana. Tada me je glavni sudac pozvao sa strane i pitao jesam li taknula mrežu. Nije mi bilo svejedno jer sam znala da ćemo s mojim priznanjem izgubiti utakmicu.

Dok se prisjećam te situacije, moram zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali u odluci iako smo u tom trenutku imali pobjedu u rukama.

Nisam mogla zadržati suze, ali svi su me podržali 

Iako je poen bio u odlučujućem momentu i nije mi bilo lako odgovoriti sucu, reagirala sam onako kako sam mislila da je ispravno iako je to značilo poraz za moju ekipu. Pravi sportski duh i fair play su vrijednosti koje mi osobno puno znače, a tako je i u klubu u kojem igram. Promoviranje sportskog duha i fair playa su životne vrijednosti koje su često važnije i od same pobjede.

Postupila sam onako kako sam se osjećala, znala sam da sudac nije ispravno postupio. Mislim da pobjeda nije pobjeda ako nije poštena i čista. Naše protivnice iz Rijeke otišle su u finale. Osjećala sam tugu i gorčinu, nisam mogla suzdržati suze. Svi smo bili tužni jer je utakmica završila na tako dramatičan način. U tom trenutku najveća podrška su bile moje suigračice i trener, kojima sam neizmjerno zahvalna što ni u jednom trenutku nisu dvojili o mojoj odluci", napisala je Ema Stikić za Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa