magdalena vodopija o otkazanom sajmu:

'Nismo bili staronormalni pa ne znamo biti ni novonormalni'

0
Magdalena Vodopija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Magdalena Vodopija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

"Strategija u kulturi koja nije javno izrečena, ali se osjeća, a glasi 'prebacite se u virtualni svijet', u mnogim segmentima kulturnog i umjetničkog djelovanja jednostavno ne funkcionira, pa tako ni u našem slučaju. Tko god je bio barem jednom na pulskom Sajmu, znat će o čemu govorim", kazala je Magdalena Vodopija nakon otkazivanja pulskog Sajma knjige za Novosti.

 

"Riječ 'normalnost' ne pripada onome što naš književni festival jest u svojim temeljima. Mi nikad nismo bili ni staronormalni pa ne znam kako bismo se sad priklonili novonormalnom. Pulski je Sa(n)jam mjesto neobične atmosfere, dodira, zagrljaja, opuštenosti. Toga vam u virtualnom svijetu nema. Ne znam što bismo mogli dobroga i kvalitetnoga napraviti nakon BBC-jevih emisija o književnosti ili pak intervjua s piscima koji su rađeni s pet kamera. Mi smo festivalci, nismo TV-producenti. Ljudi su već zasićeni maglovitim slikama autora koji u pozadini imaju kućne biblioteke, njihovim napetim licima dok pokušavaju dokučiti što ih pita lik s druge strane mreže. Mi im takve slike ne želimo priuštiti. Živa publika, ma koliko malobrojna, ono je što nosi svaki festival i mi želimo raditi za nju", dodala je, a o svojim daljnjim koracima rekla:

"Imamo potpuno spreman festival. Svi naši ovogodišnji autori potvrdili su dolazak na Sajam u novom terminu. U trenutku kad budemo vidjeli da je moguće raditi Sajam, ne treba nam više od dva tjedna da ga ponovno pokrenemo. Sad se samo moramo naučiti čekati i paralelno stvarati prosinački Sajam 2021. Dakle, imat ćemo dva sajma u sljedećoj godini.", pišu Novosti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A STAKLAR/ICA

Do: 17.01.2021.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA