Krulčić primio svećenike i novinare: 'Ljudi su najveće bogatstvo'

0

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić je zajedno sa svojim suradnicima 11. prosinca održao tradicionalne prijeme posvećene predstojećim božićnim i novogodišnjim blagdanima, a u povodu završetka poslovne 2020. godine, za predstavnike Katoličke crkve te novinare koji djeluju na području grada Pazina.

Prijemu svećenika prisustvovali su gvardijan Franjevačkog samostana fra Darko Tepert, staropazinski župnik Željko Zec koji je ujedno kao ravnatelj Caritasa Porečke i pulske biskupije, velečasni Bartosz Pawlik župni vikar župe Pazin i Beram, te velečasni Darko Kovačević, župni vikar župe Lindar.

 

Gradonačelnik Grada Pazina tom se prigodom osvrnuo na najznačajnije projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku te najavio one koji tek predstoje. Istaknuo je kako su najveće bogatstvo Grada Pazina – ljudi, te kako se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa posebno vidi važnost koju ima uobičajena interakcija među ljudima, a  koje u ovim vremenima borbe sa virusom nedostaje.

Župnik Željko Zec zahvalio se na organiziranom prijemu, na suradnji tokom godine kojom prilikom je posebno zahvalio svim zaposlenima gradske uprave koji rade za dobrobit zajednice. Istaknuo je kako ga posebno raduje početak provođenja projekta izgradnje Doma za starije u Pazinu. Na kraju je u ime svih prisutnih zaželio svima blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2021. godinu.

Prijemu novinara prisustvovali su novinari Dopisništva Glasa Istre te novinari Radio Istre. Gradonačelnik se zahvalio novinarima na praćenju rada gradske uprave Grada Pazina kao i na kvalitetnom i korektnom informiranju građana. Između ostalog, Gradonačelnik Renato Krulčić  naglasio je kako usprkos pandemiji koronavirusa investicije Grada Pazina u 2020.godini nisu stale, dapače, puno je projekta realizirano, od kojih su najznačajniji rekonstrukcija vratića i zatvaranje svih odlagališta, a početkom 2021. godine očekuje se dovršetak uređenja prometnice u Ulici Štefanije Ravnić te dovršetak izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta, ali i početak uređenja Trga Velikana te početak gradnje Doma za starije, kao najvećeg kapitalnog projekta, a čija se realizacija čeka već dugi niz godina.

Gradonačelnik je na kraju prijema svim prisutnima zaželio čestit i blagoslovljen Božić te uspješnu, sretnu i što zdraviju 2021. godinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa