Povodom 100-te obljetnice Labinske republike

Raspisan natječaj za najbolju kratku priču

0

Povodom 100-te obljetnice Labinske republike Grad Labin u suradnji s Gradskom knjižnicom Labin raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. Tema natječaja je: „100 X SRETNO!“ inspirirana 100-tom obljetnicom Labinske republike te stoljetnom rudarskom tradicijom Labinšćine.

Natječaj je otvoren do 2. ožujka 2021.

Propozicije natječaja:
1. prijaviti se mogu autori/autorice koji pišu na hrvatskom, bosanskom, talijanskom, srpskom ili slovenskom jeziku te cakavicom/čakavicom).
2. prihvaćaju se isključivo priče koje nisu nigdje prethodno objavljene (uključujući Facebook stranice i blogove).
3. priča može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno najviše do 5 kartica teksta.
4. jedan/a autor/autorica može sudjelovati samo s jednom pričom.
5. priče se šalju na adresu e-pošte natjecaj@labin.hr uz naznaku „Za natječaj 100 X SRETNO!“.
6. priče moraju biti spremljene u standardnom digitalnom tekstualnom formatu (Ms Word  .doc ili .docx, RTF ili TXT te PDF) te poslane kao privitak e-pošti. 

U nazivu priloženog dokumenta potrebno je istaknuti samo naziv priče, a  osobni podatci autorice/autora ( puno ime i prezime, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:
1. Bon za kupnju knjiga u visini od 1.000,00 kn, godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.
2. Bon za kupnju knjiga u visini od 750,00 kn, godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.
3. Bon za kupnju knjiga u visini od 500,00 kn, godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Labin, poklon paket Grada Labina „100 X SRETNO!“.

Tri najuspješnije priče bit će objavljene na mrežnim stranicama Grada Labina, Gradske knjižnice Labin, profilima društvenih mreža Grada Labina, pročitane u eteru Radio Labina i objavljena na lokalnim portalima.

Ukoliko epidemiološke mjere dopuste, dodjela nagrada će se održati u sklopu glazbeno poetske večeri na Krvove place na Vinežu, kao dio programa obilježavanja 100-te obljetnice Labinske republike koje će trajati od 2. ožujka 2021. do 8. travnja 2021.

Prijavom na natječaj autori su suglasni s uvjetima natječaja i pristaju na to da organizatori prikupljaju njihove podatke u svrhu organiziranja Natječaja za kratku priču.

Autori najboljih priča pristaju na objavu svojih priča na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora.

Sve podatke prikupljene za vrijeme trajanja natječaja organizatori će koristiti isključivo u svrhu ovog natječaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa