Osnovana gradska organizacija Nove ljevice u Puli

0
S osnivanja Nove ljevica u Puli
S osnivanja Nove ljevica u Puli

Nova ljevica od 29. studenog ima svoju novu gradsku podružnicu, osnovanu u Puli. Za predsjednicu pulske gradske organizacije izabrana je dugogodišnja aktivistica za ljudska i manjinska prava Mirjana Galo, a za potpredsjednicu Olgica Mickov, jedna od prvih članica Nove ljevice iz Istre. Uslijed složenih epidemioloških uvjeta, članice i članovi Nove ljevice iz Pule odlučili su svoju organizaciju osnovati na otvorenom, u šumi pored kupališta Valkane.

 

Potpredsjednica Nove ljevice i saborska zastupnica Rada Borić je, sudjelujući u raspravi o prioritetima djelovanja Nove ljevice u Puli, istaknula kao važan cilj borbu za javne prostore i javni interes, uz zahtjev za transparentnost trošenja proračunskih sredstava gradskih vlasti. „Gradski prihodi zapravo su naši novci koje smo samo dali na upravljanje gradskoj vlasti i imamo pravo znati kako se njime raspolaže. Isto se odnosi i na svu drugu imovinu grada“, istakla je Borić.

Mirjana Galo naglasila je da je došlo vrijeme kada nikoga ne treba biti sram da za sebe kaže da je ljevičar ili ljevičarka. „Svima koji su to u svom srcu oduvijek bili, dat ćemo priliku da nam se pridruže. Naše će djelovanje biti u korist javnog interesa – davat ćemo korisne prijedloge i inicijative, jer nezadovoljstva i problema ima mnogo. Želimo vratiti politiku u ruke građana“, istakla je Galo.

Gradska organizacija Nove ljevice u Puli prva je na istarskom poluotoku. Interesa za Novom ljevicom ima i u drugim gradovima i općinama u Istri, pa će Nova ljevica početkom 2021. predstaviti i svoju županijsku organizaciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa