nigdje bez mede

'Nisam htio u dom i napustiti svog psa. On je pravi prijatelj!'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nekadašnji profesor pulske škole Mladen Stančir ranije je živio kao beskućnik. Nakon moždanog udara odbio je ponuđeni dom jer tamo s njim nije mogao njegov pas Medo i sad žive u derutnom apartmanu u centru Pule, piše 24sata.

Mladen Stančir (67) šest godina kako zna i umije brine o sebi i svom psu. Nakon moždanog udara, priča, Medo je zavijao tri dana, dok je on ležao u bolnici. - Iako sam još nemoćan i ležim, Medo se ne odvaja od mene. Pravi je prijatelj - rekao je. Moždani je imao krajem listopada. U bolnici mu je, priča, bilo teško jer je Medo ostao sam, a strahovao je da ga zbog lajanja i zavijanja ne odvedu. - To se, nasreću, nije dogodilo - ispričao je Stančir.

 

Nakon što smo u lipnju pisali o njemu kao beskućniku koji bez psa neće ni u kakav smještaj, Stančir je našao onaj u kojem je njegov Medo dobrodošao. - Nakon što su me otpustili iz bolnice smješten sam u Dom za starije i nemoćne u Ogulinu. Tamo sam proveo sedam dana i na vlastiti zahtjev tražio da me puste jer nema mog psa. Nemoćan jesam, ali star još nisam i to nije mjesto za mene. Nekako ćemo pas i ja preživjeti i ovo. Imam hrane, krevet i krov nad glavom. Smještaj plaćam mirovinom - priča Stančir za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa