Arija Rizvić, Tarik Filipović i Daria Lorenzi Flatz u Umagu

0

Ustanova Festum priprema pravu kulturno-umjetničku poslasticu, i to 5. prosinca kada nam u goste dolaze Arija Rizvić, Tarik Filipović i Daria Lorenzi Flatz. “Da sam ptica” je naslov kazališne predstave koja nastaje u koprodukciji redateljice Arije Rizvić i Ustanove Festum Umag te koja će se premijerno prikazati u Umagu 5. prosinca u 19 sati!

Riječ je o kazališnoj predstavi koja govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću. Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih s naših prostora, u kojem su izbjeglištvo ili (već godinama aktualna) ekonomski motivirana emigracija na ovaj ili onaj način obilježili gotovo svaku obitelj. Upravo stoga je ovo predstava širokog dosega, koja može doprijeti do vrlo široke i raznolike publike koja će u likovima i sudbini Mirne i Amira lako prepoznati sebe i osobe iz svoje okoline.

 

Tekstualni predložak predstave napisala je dramaturginja Nikolina Bogdanović. Tekst se  temelji na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave. Ulaznice će od 30. studenog biti u on-line prodaji na stranici www.eventiumag.com. Budući je broj mjesta ograniče, ne propustite priliku i provedite prekrasnu večer u kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“ Umag.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA