U ovoj istarskoj konobi već godinama odlično pripremaju divljač

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Na prvim brežuljcima od mora, u zaselku Bracanija, kad se na cesti između Brtonigle i Buja skrene odmah pokraj vinarije Veralda na makadamski put i krene oštro uzbrdo sve do vrha jednog od brežuljaka, nalazi se konoba Morgan, a pored nje napuštena kamena kuća, piše Jutarnji iz kojeg prenosimo dio članka. "Ona ima svoju priču i jako je povezana s našom konobom, iako smo konačno dobili dozvolu pa ćemo na tom mjestu sagraditi ‘dodatak’ konobi - nekoliko soba za naše goste i bazen, priča i povijest će uvijek ostati", započeo je, nakon srdačne dobrodošlice, priču Marko Morgan na ulazu u vrt koji vodi do restorana i terase s koje puca jedan od najljepših pogleda: red vinograda, red maslinika, onda plava linija - more, a kad su dani lijepi, vidi se sve do Italije.

Stanciju Morgan, koja je počela radom 2009. najprije su vodili Darinka i Joško Morgan. Joško je bio lovac, a Darinka je vodila konobu i, naravno, izvrsno kuhala ono što se ulovilo. Joško je svoju strast prema lovu uspio prenijeti na njihovu djecu, Marka i Anu Morgan. Danas oni vode konobu: Ana je chefica, brine o kuhinji, a Marko dočekuje goste i brine o restoranu. I tako cijele godine. Naime, konoba Morgan, za razliku od mnogih restorana u Istri, radi cijele godine, tako da se na njihovim tanjurima izmjenjuju četiri menija koja prate godišnja doba i - dakako - lovostaje. Naime, glavne su zvijezde svakog menija jela od divljači jer svi su lovci. Ana lovi sitnu divljač i ptice, dok otac i brat onu malo veću, a sve što se ulovi završi na meniju, odnosno tanjurima konobe. Ljeti ih redovito obilaze turisti i stalni gosti, a u hladnijim mjesecima uz turiste i lovci koji uživaju u Aninoj kuhinji. Uživali smo i mi, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa