Ulaganja u rasvjetu za ljepši Umag

0

Tijekom 2020. godine Grad Umag, kako na području centra grada, tako i okolnih naselja, kontinuirano ulaže u obnavljanje i postavljanje nove rasvjete ne bi li se dugoročno znatno umanjili troškovi, kao i povećala razina sigurnosti kretanja na području grada. Uz potok koji vodi od Novigradske ulice prema sjevero-istoku grada, a koji će u skoroj budućnosti postati prekrasna šetnica za naše sugrađane i turiste, postavit će se 23 rasvjetna stupa i led lampe na ukupnoj trasi od 500-tinjak metara. Na području Moele u tijeku je i investicija postavljanja nove rasvjete uz put koji od Novigradske ulice vodi prema moru, a gdje se na trasi dugoj 250-ak metara postavlja 10 rasvjetnih stupova, odnosno led lampi.

Ubrzo se kreće s investicijom postavljanja rasvjete od kraja Novigradske ulice prema prometnici D300, kao i na dijelu iste, gdje će se na trasi od 550-ak metara ugraditi 14 novih rasvjetnih stupova i led lampi te zamijeniti 11 postojećih, također s led lampama. Rasvjeta će biti postavljena i na dijelu D300 prema Rožacu, kao i prema Umagu. Nadalje, šest će novih stupova i led lampi biti postavljeno i iza školske dvorane OŠ Marije i Line.

Osim navedenih investicija u novu rasvjetu na području centra Umaga, bit će zamijenjeni ili postavljeni novi rasvjetni stupovi i led lampe u naseljima Crni Grad, Kaldanija, Veli Dvor, Zambratija, Kmeti i Vardica. Realizacija svih navedenih radova planirana je do kraja ove godine, za što će se izdvojiti gotovo 1,2 milijuna kuna. Novim ili zamijenjenim rasvjetnim tijelima, Umag će u konačnici uštedjeti i do 50% na troškovima, a pritom će grad biti svjetliji, sigurniji i ljepši.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA