Vila u Herakima izgleda odlično i po danu i po mraku

0
Foto: Sandro Užila
Foto: Sandro Užila

U naselju Heraki, u blizini Sv. Lovreča jedna vila doživjela je rekonstrukciju. Postojeća kamena danas je postala sjajan prikaz spoja tradicionalne i moderne arhitekture poštujući pritom sam izgled lokacije u kojoj se ona nalazi. No, ono što posebno privlači pažnju jest eksterijer samog objekta iza kojeg stoji dizajner Sandro Užila, piše super1telagram.hr.

“Vanjski dio koncipiran je tako da gost koji će boraviti u ovoj prekrasnoj vili ima pogleda na okolnu prirodu. U cijelom projektu bitna je i privatnost, pa sam tako odlučio napraviti kaskadni sistem eksterijera budući da je i sam teren u padu, ali se poigrati i s materijalima kao što su kamen i beton” priča nam Užila koji objašnjava kako je ulaz u kuću s parkinga, gdje se kroz prvih šest stepenica dolazi na drugu razinu. Upravo se ondje nalazi put omeđen različitim ukrasnim mediteranskim grmljem.

Na razini iznad do koje se prilazi s drugih šest stepenica, koje ujedno vode na najvišu razinu, smješteno je sunčalište s ležaljkama, stol i stolci kao dio vanjske blagovaonice, infinity kameni tuš, masline, ali i vaze s raznim ukrasnim biljkama. “Na toj razini, ispred sobe u prizemlju, sakrivena iza kamenih zidova pozicionirana je i još jedna lounge zona naglašena biljkama” dodaje dizajner koji ističe kako se u cijelom projektu eksterijera poigrao s biljkama.

Njih je iskoristio tako što je projektirao svojevrsna korita uz stubišta, sunčalište, lounge zone itd. Neizostavan u cijelom projektu je i multisport teren s koševima, golovima i mrežama za tenis te odbojku koji se isto nalaze na trećoj razini. Osim što na taj način ova vila nudi i mogućnost aktivnog odmora, Sandro poručuje kako je s tim potezom želio osigurati svojevrsnu dozu privatnosti ako netko nekad odluči graditi u tom dijelu, piše super1telagram.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa