Pivo ispred prodavaonice 505 kuna!

2
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Popijete li pivo ispred prodavaonice u kojoj ste ga kupili, to će vas ubuduće koštati 505 kuna, od čega 5 kuna pivo, a 500 kuna kazna sukladno izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom redu Grada Labina usvojenoj na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina 14. srpnja.

Kazna vrijedi za sva alkoholna pića koja se ispijaju u krugu od 50 metara od trgovine, kao i na površinama javne namjene izuzev kada se te površine koriste temeljem odobrenja nadležnog tijela sukladno aktu kojim se uređuje davanje javne površine na korištenje. Poštovanje ove odredbe nadzirat će komunalni redar.

U obrazloženju odluke stoji da je u svrhu slanja poruke o tome da je ispijanje alkohola na javnim mjestima apsolutno nepoželjno i neprihvatljivo ponašanje postojala potreba da se odredbe koje to reguliraju prošire na sve građene.

„Svrha zabrane konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama očituje se u smanjenju materijalne štete kao posljedice vandalskih ispada alkoholiziranih građana usmjerenih na uništavanje i oštećivanje gradske imovine i javnih površina općenito, kao i pozitivan utjecaj na buku, odnosno remećenje javnog reda i mira na tim okupljalištima“, stoji u obrazloženju. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa