Boris Miletić osudio incident ispred Dječjeg vrtića Zvjezdice

0
Pulski gradonačelnik Boris Miletić (Foto: Paola Albertini)
Pulski gradonačelnik Boris Miletić (Foto: Paola Albertini)

"Najoštrije osuđujem ovaj današnji događaj koji se, na sreću, pokazao samo lažnom uzbunom. Sigurnost sugrađana posebice onih najmlađih među prioritetnim su nam ciljevima. Osobno sam se uvjerio na licu mjesta kako su djeca čitavo vrijeme bila sigurna te su premještena u sigurnu prostoriju drugog dijela vrtića. Ravnateljica i djelatnice postupile su po svim sigurnosnim pravilima i djeca niti u jednom trenutku nisu bila izložena možebitnoj opasnosti.

Grad Pula promptno je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te sam i osobno kontaktirao nadležne u Policijskoj upravi Istarskoj zahtijevajući maksimalan napor kako bi se pronašao počinitelj ovog izoliranog događaja koji nije uobičajen za našu Pulu. Budući da se radi o najsuvremenijem vrtiću s modernom tehničkom opremom kao i sustavom video-nadzora, očekujem da će policija u najkraćem mogućem roku počinitelja privesti pravdi.

Želim također jasno i glasno poručiti kako je Pula siguran grad koji njeguje kulturu dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja i nastavit ćemo raditi na tome da se i u budućnosti diči takvim statusom", stoji u prioćenju pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

Vrtić Zvjezdice evakuiran zbog sumnjive naprave

Jakovčić: Što prije otkriti počinitelje

Istarski župan Ivan Jakovčić apelira na javnost te na službenike Policijske uprave istarske da se iz sigurnosnih razloga što prije otkriju i privedu počinitelj, odnosno  vandal koji su 10. siječnja u jutarnjim satima na sporedan ulaz dječjeg vrtića "Zvjezdice" postavili napravu, nalik eksplozivnoj i tako uplašili i alarmirali odgajateljice Javne ustanove Dječji vrtići Pula, koje su savjesno i odgovorno postupile i u vrlo kratkom vremenu i smireno sklonile više skupina djece u siguran dio vrtića.

"Oštro osuđujem vandalizam i svaku naznaku nasilnog čina, osobito kada je riječ o malodobnoj djeci vrtićkog uzrasta. Nasreću, uz pravodobnu se intervenciju nadležnih pokazalo kako je riječ bila o lažnoj uzbuni, a djeca su zbrinuta na sigurnom. Sigurnost naše djece i građana je najvažnije pitanje, stoga je Grad Pula već podigao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Pula i Istra su sigurne sredine, ipak upućujem apel nadležnima da se počinitelja, ili počinitelje u što skorijem roku privede pravdi, kako se slični događaji ne bi ponavljali", naglasio je župan Ivan Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa