kozlevac najavio sastanak s hotelijerima

Što ako dođe turist s koronom? 'Izolirat ćemo cijeli turistički objekt'

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je u četvrtak da su Istarska županija i njen Stožer civilne zaštite u borbi protiv Covida-19 odradili izuzetno dobar posao, bili su korak ispred, jer su zbog blizine Italije na vrijeme poduzeli mjere sprječavanja širenja epidemije, piše Jutarnji. Trut je to naglasio nakon sastanka sa članovima Stožera civilne zaštite Istarske županije u Puli na kojem je pohvalio njihov rad, rekavši da su bili ispred ostalih županija.

"Poentirali smo u borbi protiv virusa, ne zataškavajući. Nema nikakve šanse da dođe do zataškavanja informacije, mi razrađujemo sve scenarije u slučaju pojave virusa u hotelu ili autokampu. Sustav smo pripremili da promptno reagira s maksimalnim snagama kako bi se sanirao mogući problem na adekvatan način kako bi omogućili da se na drugom području turizam i život normalno odvijaju", istaknuo je Dino Kozlevac. Najavio je  za 10. lipnja sastanak županijskog Stožera civilne zaštite s predstavnicima svih hotelskih kompanija u Istarskoj županiji, piše Jutarnji.

"Mi smo spremni na suživot s virusom, nema više velikih zatvaranja, neće biti velikog umrtvljivanja života i rada nego će se se na uskom području od objekta ili naselja reagirati s adekvatnim mjerama. Dakle imamo spreman scenarij. Dođe li do pojave COVIDA-19 usred sezone kod turista, izolirat ćemo zaražene, cijeli turistički objekt ili pak dio, krilo ili kat hotela", poručio je DIno Kozlevac, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa