Istarski iznajmljivači zabrinuti: počela otkazivanja kuća za odmor!

0
Jelena Ivković i Kristina Dajčić (foto: Facebook)
Jelena Ivković i Kristina Dajčić (foto: Facebook)

U ovim su se mjesecima kuće za odmor činile kao rijetki turistički sadržaji koji bi u doba koronavirusa mogli privući turiste i ako budu na snazi mjere karantene. No iako se činilo kako su u početku rezervacije stajale, počela su otkazivanja, piše Radio Pula s koje prenosimo dio teksta.

Istra je autodestinacija, to znači da je siguran individualni dolazak do smještaja. Ova je stancija u svibnju prazna. To se nije dogodilo nikad. Kaže vlasnica kuće za odmor u Negričanima Jelena Ivković. "Buking je dosta loš, mislim većina šta je bila se otkazalo tako da ne znamo evo stvarno sad je bukirano tek od 8. mjeseca. Imamo jedan tjedan u 7. mjesecu imamo jedan u 6. a bilo je sve od 5. -10. mj. Ne znamo da li će biti last minute obzirom da se ovakvi objekti ne bukiraju u zadnji čas."

Vlasnica kuće za odmor u Svetom Petru u Šumi Kristina Dajčić kaže: "Gosti koji trebaju doći 7., 8. i 9. mjesec čekaju da se otvore granice stalno smo u kontaktu, razgovoramo pa mi se nadamo da ćemo se sresti i upoznati i da će sve biti ok." 

"Svi se nadaju otvaranju granica, a socijalna distanca je ovdje zagarantirana", kaže Dajčić. To je idealno za obitelj oni tu mogu boraviti, biti sami ako žele mogu izbjeći svaki kontakt, mogu se opuštati i plivati u bazenu. U kojem za sad uživa samo ona, donosi Radio Pula gdje poslušajte audio prilog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa