Ovo su priče otpuštenih zbog korone: među njima je i istarska sobarica

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Telegram piše o ljudima koji su dobili otkaz zbog situacije s koronavirusom. Među njima je i Ivanka (37), sobarica istarskog hotela kojoj nisu produžili ugovor. U nastavku prenosimo njenu izjavu iz Telegrama.

"Promijenila sam posao prije nešto više od dva tjedna. Zadnjih sedam godina radila sam u Konzumu, pa u Mlinaru gdje sam imala ugovor na neodređeno. Krajem veljače dala sam otkaz i prešla u jedan hotel u Istri gdje sam trebala raditi kao sobarica kroz cijelu godinu. Na razgovoru za posao rekli su da će mi u početku svakih mjesec dana produžavati ugovor, a kasnije ćemo potpisivati na tri, pa na šest mjeseci.

Pristala sam na te uvjete jer mi je radno vrijeme od 7 do 14 odgovaralo zbog dvoje male djece. Radila sam tamo svega tjedna, a u ponedjeljak 16. ožujka zatvorili su hotel, poslali nas kući i rekli nam da će nam platiti samo ta dva tjedna koja smo odradili. Ugovor nam naravno nisu produžili, pa su bez posla ostale i žene koje su za njih godinama radile.

Živim u Vrsaru i pokušavam naći posao, ali sada je u Istri situacija takva da nigdje ne primaju nikoga. Slala sam zamolbe u Konzum, Manu i Plodine, ali bojim se da neće ni oni zapošljavati. Imam dvoje djece i kredit i ne znam kako ćemo preživjeti samo sa suprugovom plaćom. Probat ću s bankom dogovoriti da mi zamrznu kredit i možda se uspijemo nekako izvući dok ne prođe cijela ova situacija. Još uvijek sam optimist i nadam se da će početkom ljeta krenuti sezona i da ću uspjeti naći posao", kazala je Ivanka za Telegram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa