umjetnik o koroni:

'Svakodnevica u Motovunu kao da je pomalo nalik zimskim danima'

0
Danilo Dučak (foto: Facebook)
Danilo Dučak (foto: Facebook)

“U dućan idem svaki drugi, treći dan, nosim rukavice i masku. Pokušavam se osloboditi stresa. Pse prošećem u šumi gdje nikoga ne sretnem. Ovdje više-manje svi sve znamo, pazimo na distancu i poštujemo pravila”, govori za Jutarnji Danilo Dučak, umjetnik koji živi u Motovunu.

Svakodnevicu u Motovunu opisuje kao da je pomalo nalik zimskim danima, nema puno ljudi. Svaki dan crta na iPadu. Radovi su potpisani datumom i uz njih piše “Doba korone i potresa”, piše Jutarnji u članku o hrvatskim umjetnicima u doba korone čiji dio prenosimo u nastavku.

Crtati je na iPadu počeo pretprošlo ljeto, hvatao je turiste, njihovu užurbanu vrevu. Zadnjih tjedana gotovo na dnevnoj bazi objavljuje ilustracije na društvenim mrežama. Kako kaže: “Počeo sam iz očaja, morao sam te emocije negdje ispucati. Crtam obično ujutro, nakon što čujem prve vijesti. Imam par programa na iPadu, crtam i pomalo učim. Ove bih crteže prije nazvao svojim intimnim dnevnikom o onome što se događa oko nas, ne smatram ih direktnim ilustracijama o koroni.” “Na prvim se radovima vidi koliko sam bio šokiran, kao i svi ostali, sada smo se polako, malo-pomalo svi naviknuli”, kaže. Nacrtao je, primjerice, psa i mačku, na udaljenosti od jednog, dva metra. “Da, taj se rad ubraja među moje ranije radove. Pas i mačka i inače su na udaljenosti.”, rekao je za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa