Studentica iz USA: 'Prve maske vidjela sam tek u hrvatskom avionu'  

2
Martina Rimac (lijevo) s prijateljicom Arjetom Hodža u Washingtonu
Martina Rimac (lijevo) s prijateljicom Arjetom Hodža u Washingtonu

Među Europljanima koji su hvatali posljednje letove iz Amerike, nakon što je obustavljen sav zračni prijevoz između dva kontinenta, bila je i studentica Martina Rimac iz Rapca. Martina studira međunarodno poslovanje na Rochester Institute of Technology (RIT) u državi New York.

S obzirom da je SAD među najugroženijim državama od koronavirusa i budući da je fakultet još ranije sva predavanja prebacio na online model te pozatvarao većinu svojih objekata, više nije bilo razloga da ostane u Americi.

„Kako je u sadašnjoj situaciji bolje da sam doma sa svojima, a i da sam duže čekala, možda se ne bih mogla ni vratiti, odlučila sam krenuti kući što prije. Sve se to izdešavalo u roku od par dana, u nedjelju sam još planirala ostati, a već u ponedjeljak sam kupila karte za let u srijedu. Srećom, sve je išlo veoma jednostavno i bez ikakvih problema. Imala sam sreće što je moj let bio onaj u kojeg su slali putnike iz svih drugih otkazanih letova, tako da sam putovala bez ikakvih problema kao da uopće nema epidemije“, rekla nam je Martina po povratku iz Amerike.

Na pitanje je li se ipak bojala moguće zaraze, s obzirom na razmjere pandemije u SAD-u, odgovorila je niječno. „Vjerojatno nisam bila ni svjesna veličine problema. Zanimljiva stvar koju sam primijetila je da su Amerikanci pokupovali sav wc papir polica i 'dizali paniku', ali na aerodromu u Chicagu, odakle sam letjela, gotovo nitko nije imao maske ni druga zaštitna sredstva, nije bilo 'social distancing', čak ni kod pilota i stjuardesa, ali ni na aerodromu u Muenchenu. Ali zato su zaštitne maske nosili svi članovi kabinskog osoblja na letu Croatia Airlinesa od Muenchena do Zagreba“.

Martina Rimac uz studiranje se bavi i video produkcijom i ima svoj video kanal na kojem objavljuje vrlo zanimljive video uratke sa svojih putovanja, pa je tako i neposredno prije povratka iz Amerike snimila video, kojeg objavljujemo u nastavku.

„Volim snimati video sadržaje o mjestima i putovanjima i to za sada gledam samo kao hobi, ali naravno nikad se ne zna, možda se to jednom pretvori u nešto više. Za sada sam fokusirana na studij, u SAD-u planiram završiti i masters, pa se za godinu dana ponovo vraćam Ameriku“, rekla nam je Martina Rimac, studentica iz Rapca. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa