Splitsko-dalmatinski župan reagirao na komentar Nenada Čakića

1
Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban (foto: Slobodna Dalmacija)
Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban (foto: Slobodna Dalmacija)

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban oglasio se povodom komentara Nenada Čakića objavljenog prije dva u rubrici Komentar dana

Objavu Blaženka Bobana u cijelosti su prenijeli mnogi mediji, a među prvima to je učinila Slobodna Dalmacija.   

"Danas je Cvjetna nedjelja, nedjelja kada cijeli katolički svijet nosi maslinove ili palmine grančice. Te grančice su simbol mira i zajedništva, što želim i svim ljudima dobre volje.

I zato se pitam, ima li uopće smisla osvrtati se na ovakve neprilične izjave, da ne kažem budalaštine neodgovornog pojedinca. Govorim u jednini, jer sam uvjeren da je uistinu usamljen i među našim dragim Istrijanima. Podsjećam da je prvi slučaj oboljelog od COVID-19 u Hrvatskoj bio 25.02, a u Istri bio 08.03.

Nikome, ali baš nikome u Dalmaciji nije palo napamet osuđivati ili ne daj Bože vrijeđati bilo koga zbog toga, već smo u našoj Dalmaciji mogli čuti samo riječi utjehe i podrške. U našoj županiji je prvi zabilježeni slučaj bio 18.03 (dakle 23 odnosno 10 dana kasnije). Isto tako je činjenica da nažalost broj oboljelih u Istri i našoj županiji u odnosu na broj stanovnika je gotovo identičan.

No, to su samo brojke ili pusta statistika. Ono što je u ovim trenucima jako važno, koje hvala Bogu shvaćaju i Istrijani i Dalmatinci i svi stanovnici naše domovine, da se moramo strogo pridržavati mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera i ministra Beroša, usput rečeno Dalmatinca.

Dragi moji prijatelji Istrijani, koji ste me zvali ovih dana, nemojte da vam je neugodno i nije potrebna nikakva isprika, jer svi smo mi svjesni da u svakoj sredini ima neodgovornih pojedinaca.

Isto tako znamo da svi, apsolutno svi dobronamjerni građani su svjesni da jedino samodisciplinom, brigom jednih za druge i uzajamnim poštovanjem možemo iz ovoga izići sa što manje ožiljaka za jedinu nam i cjelovitu Hrvatsku", stoji u objavi župana Splitsko-dalmatinskog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa