Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Dalmaciju staviti u posebnu karantenu pa neka partijaju

11
Dalmaciju staviti u posebnu karantenu pa neka partijaju

Pandemija koronavirusa samo je potvrdila kulturološke, sociološke i civilizacijske razlike između Istre i Dalmacije. I dok Istra, koja je od svih hrvatskih regija najbliže Italiji, već nekoliko dana bilježi simboličan broj novooboljelih, u Dalmaciji, naročito u Splitsko-dalmatinskoj županiji, situacija je izgleda izmakla kontroli.

U sredini gdje nogometne klubove vodi ulica, gdje se na društvenim mrežama osnivaju grupe za podršku ubojicama, gdje je izdavanje računa u restoranima izuzetak a ne pravilo, gdje se na maškarama pale lutke s istospolnim parovima, nekako je bilo za očekivati da će se stroge mjere protiv širenja korone, najviše kršiti baš u Dalmaciji.

Ako u ostalim dijelovima Hrvatske broj oboljelih počne padati, a u Dalmaciji i dalje nastavi rasti, nema smisla da cijela zemlja bude talac jednog svog neodgovornog dijela. Tada bi Dalmaciju trebalo staviti u posebnu karantenu, pa neka se i dalje međusobno druže, partijaju, okupljaju iza zamračenih prozora zatvorenih kafića i igraju picigin.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa