Grad Pazin donio paket mjera za rasterećenje gospodarstva

0
Sjedište gradske uprave u Pazinu
Sjedište gradske uprave u Pazinu

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Pazina održala se 31.ožujka sukladno Privremenim pravilima za održavanje sjednice u posebnim uvjetima bez socijalnog kontakta. Sukladno Uputama za postupanje Ministarstva uprave od 13. ožujka 2020. godine.

Vijećnici su na sjednici sudjelovali putem e-maila te su kroz dostavljeni im obrazac imali priliku sudjelovati i glasovati po svakoj pojedinoj točki dnevnog reda. Izvanredne okolnosti tako su onemogućile neposrednu diskusiju i rasprave vijećnika ali im je ista omogućena putem e-maila i to od dana dostave materijala pa do dana i sata početka sjednice, što je i iskorišteno za pojedine upite i razjašnjenja. Navedena rasprava je također bila vidljiva svim vijećnicima putem e-maila.

Dnevni red se sastojao od točaka koje su se odnosile na paket mjera koje imaju za cilj rasterećenje gospodarstva, a koje su prethodno usuglašene sa svim ostalim gradovima u Istarskoj županiji.

Tako su na sjednici prihvaćene: Informacija – Grad Pazin, kronologija događanja COVID 19;  Odluka o dopuni Odluke o komunalnoj naknadi; Odluka o dopuni Odluke o komunalnom doprinosu; Odluka o dopuni Odluke o davanju poslovnog prostora u zakup; Odluka o odgodi dospijeća plaćanja komunalne naknade; Odluka o obročnom plaćanju komunalnog doprinosa; Odluke o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina i Odluke o odgodi dospijeća poreza na potrošnju.

Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima na sudjelovanju u donošenju Odluka, koje će biti od pomoći poslovnim subjektima u Gradu Pazinu, te na iskazanom zajedništvu i razumijevanju za situaciju koja nas je zadesila. Sjednica se tako završila porukom ostanimo zdravi, ostanimo doma!

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA