presica županijskog stožera

U Istri najveći dnevni porast novooboljelih do sada

1
Dino Kozlevac (foto: Arhiva)
Dino Kozlevac (foto: Arhiva)

"Ovo je do sada najveći dnevni rast novooboljelih. Imamo tri nova koji su bili u kontaktima s već poznatim osobama, od jučer do danas ujutro je 9 novooboljelih, neki su bili na zrakoplovnom letu iz Turske, te još 4 danas popodne, ukupno 13. Sveukupno su u Istri do sada oboljele 54 osobe, od kojih je jedna preminula", rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović na današnjoj presici. 

Najviše oboljelih, 16 osoba, i dalje je iz Umaga, a prosjek godina svih zarežnih je 50. Broj rizičnih osoba isti ja kao i jučer.

"Prve oboljele osobe su imale negativne briseve, pa bismo nakon 48 sati mogli imati dvoje ozdravljenih", rekla je dr. Irena Hrstić, dodavši da su osim zaraznog odijela i određene katove pripremili za prihvat novih bolesnika, te da ni jedan zdravstveni radnik za sada nema infekciju što će biti veliki uspjeh ako se takvo stanje održi.

Načelnik Policijske uprave Istarske Božo Kirin kazao je da u Istri se jučer kretalo oko devet tisuća vozila, a od toga ih je 104 bez propusnica, a 84 osobe su vraćene u mjesto svog prebivališta jer je utvrđeno da nema razlog zašto bi napuštale mjesto prebivališta. U prometu bilo i troje njih kojima je određena samoizolacija što je dosta zabrinjavajuće.

"Od utorka imamo sedam njih koji su kršili mjeru samoizolacije, a policija i dalje nadzire provedbu te mjere. Dosad smo imali 224 dojave, a 46 njih je kršilo samoizolaciju. Jučer je bilo pet dojava i jedan je osoba kršila tu mjeru. To se smanjuje zadnjih dana. Imamo prijave i da se na određenim punktovima okupljaju ljudi, 9 dojava smo imali. To se događa ispred kioska, trgovina i ljekarni. Ako čekaju red, neka se distanciraju", kazao je načelnik PU Istarske Božo Kirin.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA