Danas će biti objavljeni rezultati obdukcije Kernjusa, još tri pozitivna

0
Ministar zdravstva Vili Beroš (foto: Marko Lukunić/POOL/PIXSELL)
Ministar zdravstva Vili Beroš (foto: Marko Lukunić/POOL/PIXSELL)

"Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika, 39392 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika, 7 u Zagrebu, dva u Osijeku i jedan u Rijeci. Prosječna živona dobe na respiratoru je 61 godina.", rekao je ministar Vil Beroš na današnjoj konferenciji za novinare.

"Imamo više od 2000 kontakata. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse"

Na pitanje u uzrocima smrti preminulog ugostitelja iz Brtonigle Nina Kernjusa, Beroš je odgovorio: „Prerano je govoriti o detaljima. Obitelj govori jedno, liječnici drugo. Imam izvješće inspekcije na svom stolu. Danas će rezultati obdukcije biti gotovi, vjerojatno ćemo ih objaviti u 16 sati", rekao je Beroš. (R.M.)

U Istri tri nova pozitivna

Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije danas je obavijestio da je od 19 uzorka brisa s područja Istarske županije, koji su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', tri pozitivno na koronavirus (COVID-19). Radi se o poznatom kontaktu već pozitivnih osoba. 

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 15 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), te su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolest. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa