peh zbog korone

Otišao biciklom na Olimpijske igre koje se neće održati

0
Vinko Brenković na putu do Japana (foto: Facebook)
Vinko Brenković na putu do Japana (foto: Facebook)

U kolovozu prošle godine Vinko Brenković iz Kršana krenuo je na svoj životni pothvat - biciklom u Japan na Olimpijske igre. Da ga je tada netko upitao što će učiniti ako se Olimpijske igre u međuvremenu otkažu, vjerojatno bi ga pogledao sažaljivim pogledom kakve obično upućujemo ljudima kada pitaju nešto totalno bedasto.

Osam mjeseci kasnije ovo pitanje uopće više nije glupo, a u trenutku kada je japanski premijer i službeno potvrdio da se Olimpijske igre u Tokiju odgađaju za godinu dana, Vinko se nalazio u Iranu. Očito u području gdje mu internet nije dostupan pa nije ni stigao pročitati poruku s našim pitanjem koje smo mu uputili.             

„Krenulli smo iz Kršana prema ostvarenju mojih snova - odlasku na Olimpijske igre. To je moj san, otići jednom uživo pratiti Olimpijske igre i stoga sam odlučio biciklirati do Japana. Prvih osam dana u pratnji sa mnom bila je moja sestra Nikolina Brenković, a dio puta do Grčke sa mnom će biti i moj prijatelj Antonio Oršo iz Buzeta“, rekao je novinarima na početku svoje avanture.

Tada je rekao da mu je cilj do 24. srpnja 2020. godine pojaviti se u Japanu,  a nakon toga pronaći prijevoz jedrilicom do Novog Zelanda. S obzirom da je i instruktor ronjenja, rekao je da želi doživjeti najljepše dubine uskršnjeg otoka, a potom nazad na bicikl i upoznavanje tajni Novog Zelanda. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa