Zaraženi Istranin za HRT: Imao sam temperaturu i peckalo me grlo (video)

0
Andrea Baressi (foto: HRT)
Andrea Baressi (foto: HRT)

Istranin Andrea Baressi konobar je koji je dugo godina radio na jednom talijanskom skijalištu i jedan od stotinjak građana Hrvatske zaraženih koronavirusom. U izjavi za večerašnji Dnevnik HRT-a apelirao je na javnost da virus ne podcjenjuju te da se obrate službama čim imaju i male simptome. Prenosimo tekst s HRT-a.

- Nije baš lako, odgovara na pitanje kako mu je. Prve je simptome, kaže, osjetio 9. ožujka u Italiji. Imao je povišenu tjelesnu temperaturu i lagano ga je peckalo grlo. - Nakon toga sam odležao tri-četiri dana u Italiji i onda mi je prošla temperatura i krenuo sam polako prema Hrvatskoj, rekao je. Po dolasku u Hrvatsku stavio se u samoizolaciju, piše HRT.

- Nisam imao nikakav kontakt ni sa suprugom, ni s dvoje svoje djece. Tu sam bio dva dana dok nisam zvao naše institucije. Stvarno su bili ljubazni i u vrlo kratkom roku su mi osposobili da napravim test, rekao je Andrea. Savjetuje drugima da virus ne podcjenjuju. - Čim imate male simptome, pozovite službe koje stvarno rade svoj posao. Neka se testiraju, poručuje za HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa