Otvoreno pismo gradonačelnika Umaga premijeru:

'Situacija na našem graničnom području je daleko od zadovoljavajuće'

0
Vili Bassanese
Vili Bassanese

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese uputio je 13. ožujka premijeru otvoreno pismo koje prenosimo u nastavku: "Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, u okviru nadasve neizvjesne situacije koja je pogodila kako svijet, tako i Republiku Hrvatsku, dozvolite mi da Vas zamolim za žurno donošenje dodatnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja virusa COVID-19 na području Istarske županije. Kao Gradonačelnik Umaga,   najzapadnijeg grada Hrvatske, koji je i najbliži najvećem žarištu u Europi, zabrinjava nas i drastično povećanje broja zaraženih u Sloveniji, iz koje građani na dnevnoj osnovi dolaze u Istarsku županiju, a za koje praktično ne vrijede strože kontrole.

U ime svih građana Grada Umaga zahvaljujem na svemu sto ste Vi, kao Premijer, resorni ministri i stožeri civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije poduzeli u zaštiti života naših sugrađana. No, situacija na našem graničnom području je daleko od zadovoljavajuće. Svjesni ranjivosti sustava i mjera koje su do sada uvedene, zasigurno ne možemo u kraćem roku očekivati pozitivne rezultate ukoliko ne uvedemo dodatne i strože mjere te time ograničimo kretanje stanovništva izvan najnužnijeg potrebnog.

Poštovani gospodine Premijeru, istinski shvaćam da vas možda mojom zamolbom stavljam u nezavidan položaj, no okolnosti su takve da je to u Vašoj ingerenciji. Moje su ovlasti kao Gradonačelnika ograničene, no moja je dužnost zamoliti Vas i obavijestiti da, poučeni iskustvom susjedne Italije i Slovenije, je došao trenutak u kojem ćemo dodatnim  strožim preventivnim mjerama zaštititi građane. Ovim putem apeliram da se u cilju ograničavanja širenja epidemije koronavirusom pristupi dodatnim zaštitnim mjerama, točnije da se na području Umaga, odnosno Istarske županije, u slijedeća dva tjedna zabrani rad svih hotelijerskih, ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti, izuzev onih koje su potrebne za zadovoljenje osnovnih životnih potreba građana. To jest drastična mjera, no jedina koja u ovom trenutku može zaštiti naše građane od još drastičnijih posljedica", napisao je Bassanese u otvorenom pismu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONER/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA