među njima i pulska sutkinja

Novi slučajevi koronavirusa iz Umaga, Pule, Poreča i Zagreba

0
Foto: Index
Foto: Index

"U Istarskoj županiji ukupno je 6 pozitivnih, od toga je četvero potvrđeno jučer i noćas. Dva slučaja su uvezena iz Bolzana, radi se Umažanima. Jedna osoba je ugostiteljski radnik u kontaktima s područja Val Gardene, on je iz Poreča. Jedna osoba je visokorizičan kontakt, i ta osoba je s područja Grada Pule. Sve osobe kojima je tijekom jučerašnjeg dana potvrđena zaraza su u Općoj bolnici Pula", javlja Index.

U Istri su potvrđena još četiri nova slučaja korona virusa, a među njima je jedna sutkinja Županijskog suda u Puli koji danas zbog toga ne radi. Tijekom noći su svi obaviješteni o novoj situaciji i djelatnicu su poslani kućama te se prostor dezinficira. Također, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije sada traži sve kontakte zaražene sutkinje iz Pule koja je imala visokorizični kontakt. Ona je boravila i u Istarskom narodnom kazalištu te pučkom veleučilištu Diopter zbog čega će se danas dezinficirati i ti prostori, donosi Jutarnji.

Kazao je to Aleksandar Stojanović iz istarskog Zavoda za javno zdravstvo koje je danas na konferenciji Stožera civilne zaštite  iznio najnovije podatke o zaraženima te mjerama koje će se provoditi u Istri. - Ta je oboljela osoba iz Pule bila u kontaktu s visokorizičnim koji je bio isto van zemlje. Dvije zaražene osobe su iz Umaga i to ugostiteljski radnici koji su radili na rizičnom području s područja Bolzana i nakon povratka su imali blagu kliničku sliku. Odmah su bili upućeni u samoizolaciju i imali su kontakte samo s članovima obitelji. Treća oboljela osoba je iz Poreča, i također se radi o ugostiteljskom radniku koji je radio na području Val Gardene. I ta je osoba bila u kontaktu samo sa svojom obitelji, kazao je Stojanović, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa