sjednica vlade

Viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci nastavu će pratiti preko interneta

0
Foto: vlada.gov.hr
Foto: vlada.gov.hr

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o sudjelovanju Hrvatske radiotelevizije (HRT) u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu, u uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području države. Epidemija koronavirusom ( COVID-19) proglašena je u srijedu na području čitave Hrvatske pa je stoga HRT zadužen da osigura potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa i kurikuluma na daljinu, piše Jutarnji.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaduženo je osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu, te će se zbog toga organizirati posebni program na trećem programu HRT-a, stoji u odluci.

Riječ je o održavanju nastave u Istarskoj županiji u kojoj je od sutra, kao mjera opreza, na snazi prekid nastave u školama i visokim učilištima. Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Učenici viših razreda osnovnih škola i srednjih škola nastavu će pratiti preko interneta, no za učenike nižih razreda osnovnih škola ovaj pristup nije prikladan zbog njihove dobi i sigurnosti. "Danas i sutra testiramo ono što bi od ponedjeljka trebalo početi uživo za učenike nižih razreda u Istarskoj županiji, dok za učenike viših razreda i učenike srednjih škola u internet okruženju već i danas se mogu naći odgovarajući materijali", rekla je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, javlja Jutarnji.

HRT u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja provodit će nastavu na daljinu. Od ponedjeljka, 16. ožujka u 8 sati na Trećem programu HRT-a kreće emisija nastavnog programa nazvanog „Škola na trećem“, javio je 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa