Daus: Klimatske promjene – tema svih tema!

0
Emil Daus
Emil Daus

U saborskoj raspravi o Prijedlogu strategije prilagodbe klimatskim promjenama zastupnik IDS-a Emil Daus, pozdravio je donošenje Strategije kao dokumenta koji na široj strateškoj razini ističe važnost prilagodbe klimatskim promjenama.

- No, moramo biti svjesni da samo donošenje Strategije predstavlja tek prvi korak te će zapravo donošenje akcijskih planova, koji će sadržavati u praksi provedive konkretne mjere, biti pravi ispit zrelosti i mudrosti istaknuo je Daus te pozvao Vladu da se što prije krene s procedurom izrade akcijskih planova, kao i da se prijedloge istih uputi na saborske odbore i na raspravu u Sabor.

Posebno je naglasio kako nam energetska tranzicija prema obnovljivim izvorima energije, nove alternative emisijama štetnih plinova u prometu i industriji, kao i općenita energetska učinkovitost, mora biti životna filozofija, kao i ekološka proizvodnja hrane te dodao kako u Hrvatskoj imamo odlične znanstvenike, mlade genijalce, koji shvaćaju važnost ovih tema, pa im stoga treba pružiti podršku.

- Svi mi koji smo u javnom političkom životu moramo shvatiti da su klimatske promjene, ekologija, zelene politike, digitalizacija te zapravo cjelokupni održivi razvoj glavne političke teme u razvijenom svijetu naveo je Daus te kazao kako se napokon moramo ostaviti tema koje je civilizirani svijet apsolvirao još u prošlom stoljeću. - Radi se o budućnosti Hrvatske, o budućnosti Europe, svijeta, o budućnosti našeg planeta i naše civilizacije. Radi se o tome hoćemo li i do kada, uza sve blagodati koje nam je priroda na ovim prostorima omogućila, raditi, promišljati i živjeti na način koji to danas činimo, zaključio je saborski zastupnik IDS-a.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA