ususret 8. ožujku

Klub žena IDS-a: Podrška razvoju ženskog poduzetništva

0
Klub žena IDS-a je povodom Međunarodnog dana žena održao okrugli stol na temu razvoja ženskog poduzetništva
Klub žena IDS-a je povodom Međunarodnog dana žena održao okrugli stol na temu razvoja ženskog poduzetništva

Klub žena IDS-a je povodom Međunarodnog dana žena održao okrugli stol na  temu razvoja ženskog poduzetništva u Istri. Okrugli stol je održan u Poreču, gradu koji se uspješno pozicionirao upravo u podršci ženskom poduzetništvu. - Klub žena IDS-a ističe značaj financijske samostalnosti žena i njezinu ulogu u postizanju rodne ravnopravnosti kao jedne od temeljnih vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske.

Svjesne smo uloge javnih servisa za skrb o ovisnim članovima obitelji, koji osiguravaju mogućnost ženama da usklade svoje privatne i profesionalne obaveze. Vjerujemo da zajedno možemo učiniti više te smo pozvale različite dionike kako bismo razmijenili iskustva i dobili preporuke za oblikovanje mjera za poticanje razvoja ženskog poduzetništva u Istri, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar na samom početku.

Na okruglom stolu su sudjelovali predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić,  predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Buzeta Ana Pernić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Elena Božac Čujić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Grada Poreča Morena Mičetić Fabić, predsjednica udruge BPW Alida Perkov, a okrugli stol je moderirala Helga Možé.

Sudionici su istaknuli da je udio žena poduzetnica u Istarskoj županiji relativno visok te da i „skrivene brojke“ govore u korist žena obzirom na rastući broj OPG-a i iznajmljivača privatnog smještaja, koje pretežito vode žene. Žene su sve vidljivije i u ICT sektoru koji im omogućava rad od kuće kao i lakše usklađivanje privatnih i profesionalnih obaveza. Kako bi se Istra brendirala upravo kao ICT regija bilo bi dobro razvijati socijalne usluge koje će privući ICT stručnjake u Istru kao što su npr. vrtići na engleskom jeziku, u čemu žene imaju važnu ulogu jer su one najčešće osnivačice ovakvih poslovnih subjekata. Sudionici okruglog stola zaključili su kako u narednim godinama treba jače razviti upravo ovaj segment gospodarstva jer ima značajan utjecaj na sveukupnu kvalitetu života u Istri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa