kod marije matošević u krunčićima

Župnik i bratić Vedrana Mlikote blagoslovio Večeru za pet na selu

0
Foto: RTL
Foto: RTL

Uz svoju ukusnu morsku gozbu, Marija Matošević iz Krunčići kraj Sv. Lovreča, koja je 19. veljače kuhala u RTL-ovu showu Večera za pet na selu, zamijesila je domaći kruh. „Stavila sam bijelo brašno i malo brašna od pira. I još dodatak, malo industrijske konoplje i bude kruh fenomenalan“, objašnjavala je domaćica tajnu svoga kruha kad je u kuhinju ušao - svećenik! „Hvaljen Isus i Marija. Gospođo, što kuhate to lijepo?“, pitao je lovrečki župnik Ivan Mlikota, inače bratić poznatog glumca Vedrana Mlikote, a koji je baš u tom trenutku došao posvetiti Marijinu kuću.

„Gustirajte očima jer nije gotovo, tek smo počeli“, rekla mu je domaćica, a svećenik je potom blagoslovio jelo koje će kandidati večeras objedovati. „Dobila sam Božji blagoslov, možda će ići sve dobro. Nisam znala da danas blagoslivlja po kućama, ali kruh je blagoslovljen i idemo raditi.“, rekla je Marija za RTL.

Inače, Ivan Mlikota bio je i župnik u Raši, kada je dao interview za naš portal. Ivan Mlikota rođen je 1952. godine u Neretvici kraj Konjica u mnogobrojnoj obitelji, uz četvero braće i pet sestara. Imao je 14 godina kada je izabrao poziv svećenika i upisao klasičnu gimnaziju u Zagrebu . „Teško je odgovoriti zašto baš taj poziv, ali čovjek to jednostavno osjeti. Osjetio sam neki unutarnji glas da to želim i izabrao sam“, odgovorio je vlč. Mlikota na pitanje zašto je odabrao ovo plemenito ali i jako zahtjevno zanimanje.

U Sarajevu je završio Filozofsko-teološki fakultet, gdje je dvije godine studirao filozofiju, a potom četiri godine teologije. Svoje prvo službovanje je imao u župi Pale kraj Sarajeva 1977. godine. Obzirom da je oduvijek bio strastveni nogometaš uključio se u nogometni klub gdje je zajedno s Jozom Ćorlukom igrao za NK Cere. „U vrijeme kada smo Jozo i ja igrali nogomet, mali Vedran, danas hrvatski reprezentativac, je tada imao tri godine“, prisjeća se vlč. Mlikota kojeg s obitelji Ćorluka veže dugogodišnje prijateljstvo, pisala je naša novinarka Divna Knežević. Cijeli članak o vlč. Mlikoti pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa