Danijel Ferić: 'Milanović je očito nedovoljno informiran o IDS-u'

1
Boris Miletić i Zoran Milanović u Pazinu (foto: Duško Marušić/PIXSSEL)
Boris Miletić i Zoran Milanović u Pazinu (foto: Duško Marušić/PIXSSEL)

Proslavi 30. rođendana IDS-a u Pazinu, među ostalim, prisustvovali su predsjednik SDP-a Davor Bernardić i bivši predsjednik te stranke i izabrani predsjednik RH Zoran Milanović, koji su o svojim domaćinima govorili biranim riječima.

Milanović je istaknuo da "ukoliko ne bi imao dobro mišljenje o IDS-u, ne bi ni došao u Pazin". "To je jedna cijela filozofija i praksa regionalizma u okviru Hrvatske koja je donijela dobro Istri. Ovo je kraj koji je puno brže napredovao od ostalih hrvatskih županija, ne samo zato što nije bilo rata. Dobro je to vođena regija a IDS ima svoju veliku zaslugu", rekao je Milanović novinarima.

Davor Bernardić je na svom FB profilu pak napisao da mu je bilo „izuzetno drago nazočiti svečanosti povodom 30. obljetnice osnivanja IDS-a“ te da „postoji potencijal za suradnju, jer smo i u povijesti dobro surađivali“.

Potpuno drugačije viđenje skupa u Pazinu, naravno imaju istarski SDP-ovci. Mogući SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule Danijel Ferić na Facebooku je komentirao govor Borisa Miletića, napisavši da je „gradonačelnik zaporavio u svom govoru istaknuti svoju i ulogu njegovog stranačkog prethodnika oko: Uljanika, Kaštijuna, Muzila, koncesija te poskupljenja vode, odvodnje, prireza, odvoza smeća, parking usluge, pražnjenja septičkih itd“. „Prema pročitanom očito je zaboravio i reći da li je i sinoć bacio partiju karata s prijateljima“, napisao je Ferić.  

Na njegov post reagirala je Linda Gasparini, kontrirajući mu da je „predsjednik Milanović danas pohvalio IDS, Istru i njihovu vlast kao veliki faktor napretka Istre. Znam da on nije više član SDP-a, ali koji je stav lokalnog SDP-a o tome?!“

Ferić joj je odgovorio da su „za napredak Istre prvenstveno zaslužni marljivi stanovnici Istre, a za gore spomenute teme, aktualna vlast u Istri. Izabrani predsjednik je očito nedovoljno informiran“.

Bivša SDP-ovka iz Buzeta Snežana Andrejev Majcan napisala je Feriću da ih „ima još koji nisu dovoljno informirani“ te da su „građani definitivno zbunjeni kad čuju suprotne stavove“. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa