U domu Luke Stepančića: Ovako mama Ankica gleda 'kauboje' (video)

0
Foto: 24sata/privatni album
Foto: 24sata/privatni album

"Utakmice najradije gledam sama u miru, pa je tako i ovog puta. Iako imam poziva prijatelja da zajedno gledamo našeg Luku, ipak te napete trenutke volim proživljavati sama, priznala je Ankica Stepančić (59), majka reprezentativca Luke Stepančića. Djetinjstvo je Luka proveo u rodnom Labinu u koji se uvijek rado vraća. Kada god je blizu tunela Učka, Luki srce zaigra jer dolazi u rodnu Istru, a nakon svake utakmice čuje se s majkom koja mu je velika podrška", piše 24sata iz kojeg prenosimo dio teksta u nastavku.

"Osim što je dobar sportaš, Luka je i odličan glazbenik koji dobro pjeva i svira klavir te je završio osnovnu glazbenu školu.Tako je trebalo biti obzirom da je u njihovoj kući uvijek glazba bitan faktor, posebice jer majka Ankica predaje glazbenu kulturu u labinskoj školi. Lukina mama pjeva, svira i predaje punih 35 godina pa je logično bilo da se i Luka u početku baci u glazbene vode. Međutim otac, bivši nogometaš koji je igrao u Raši ga je uveo u svijet sporta te ga je još kao dječaka vodio na utakmice. Kao beba Luka je bio divan i kako majka kaže, miran dječačić koji bi samo gledao i promatrao svijet oko sebe. Već s 3-4 godine postao je pravi "nestaško" pa su roditelji dali sve od sebe da ga upišu na nekoliko sportova kako bi višak energije dobro iskoristio na terenu.

- Iako je završio osnovnu glazbenu školu za klavir, sport ga je puno više privukao. Osim nogometa, trenirao je budokai, a obožavao je i biciklizam. Počeo je trenirati nogomet u NK Rudar u Labinu, kao golman. Bio je i kao dijete pomalo punašan. Uvijek se smijemo zajedno kada se sjetimo priče kako je uopće otišao u rukomet. Otac mu je jednom prilikom rekao da mu je bolje ići trenirati dvoranski sport, jer što će kao nogometaš trenirati vani po snijegu i kiši - odala je mama.

U četvrtom razredu osnovne škole Luka se "prebacio" na mali rukomet, također u labinskom "Rudaru" i tu je sve krenulo malo ozbiljnije. Bio je odličan učenik koji je uvijek rado ispunjavao sve školske obaveze i ništa mu nije bio problem. Velika ljubav pored sporta i glazbe mu je povijest.

- Čak je u školi išao i na nekoliko natjecanja iz povijesti jer ju je obožavao iščitavati. Sve ga je zanimalo. Kasnije je upisao gimnaziju a nakon završenog trećeg razreda, u četvrti je krenuo u zagrebačku sportsku gimnaziju. Međutim, da nije sportaš Luka bi zasigurno bio ili povjesničar ili arhitekt, jer obožava i arhitekturu. U Zagrebu je počeo u RK Zagreb gdje su jako dobro brinuli o njemu i njegovim potrebama. Rano se osamostalio i rano sazrio, vjerojatno zbog brojnih putovanja, a i danas je jako ozbiljan. Međutim, Luka je veliki emotivac kojeg izrazito boli nepravda. Kada je doma, rado sluša glazbu i zapjeva,a posebno voli Olivera i Gibonnija - kazala je majka Ankica.", donosi 24sata na čijim stranicama potražite video navijanja Lukine mame Ankice.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA