U Medulinu počinje međunarodni nogometni turnir Arena Cup

0

Od 16. do 26. siječnja na nogometnim terenima sportskog centra u Medulinu održat će se 6. međunarodni nogometni turnir “Arena Cup 2020”, čiji je organizator Turistička zajednica općine Medulin, dok je hotel Arena Hospitality Groupe Park Plaza Belvedere u Medulinu domaćin smještaja svih ekipa turnira, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su o ovom sve popularnijem siječanjskom druženju nogometnih ekipa govorili direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, te voditelj sporta Andrea Petrić i voditelj grupne prodaje Vanja Marijan iz Arena Hospitality Groupe.

Na području Medulina lani 2,8 milijuna noćenja

Na području općine Medulin lani je ostvareno 2,8 milijuna noćenja, mi mislimo da se turizam treba događati tijekom cijele godine i upravo zbog toga podupiremo manifestacije koje dovode goste u naša mjesta. Ovu manifestaciju TZ Medulin podupire s 220 tisuća kuna, a tijekom njenog održavanja bit će ostvareno od 2.200 do 2.400 noćenja, i to izvan sezone. Sretnima nas čini i to što Arena Hospitality Groupa ulaže sredstva u ovdašnje kapacitete, pa vidite da i upravo zahvaljujući ulaganjima hotel Belvedere ima četiri zvjezdice. Svoja je vrata nakon ljetne stanke otvorio 12. prosinca i stalno će biti otvoren, budući da su u pripremi i druge sportske manifestacije, rekao je Enco Crnobori.

Andrea Petrić je kazao kako će na ovogodišnjem pozivnom turniru gostovati osam međunarodnih klubova, podijeljenih u dvije skupine - Ceja i Finera, sa po četiri momčadi.

U svakoj skupini će se odigrati po tri utakmice, a nakon utakmica u skupinama ekipe će se nadmetati za plasman od trećeg do osmog mjesta, dok će prvoplasirane momčadi odigrati finalnu utakmicu. Sve utakmice osim jedne igrat će se u Medulinu. Naime, 23. siječnja bit će odigrana utakmica u Puli na stadionu Aldo Drosina, tijekom koje će se koristiti i VAR tehnologija.

Niz pripremnih treninga

Na ovogodišnjem turniru gostovat će: NK Istra 1961 Pula, NK Inter Zaprešić, NK Lokomotiva Zagreb, OFK Žarkovo Beograd, NK Drava Ptuj, FC Khnagarid, NK Gorica, FC Slavoj. Zanimljivo je svakako reći da po prvi puta na turnir stiže i momčad iz Mongolije. Turnir se održava tijekom pripremnog ciklusa za predstojeći proljetni dio sezone, te će pored utakmica nogometaši odrađivati niz pripremnih treninga.

Petrić je također naglasio kako je Arena Hospitality Group partner s Turističkom zajednicom općine Medulin u brojnim projektima, te je rekao kako Belvedere sportašima puni svoje kapacitete u svim mjesecima osim tijekom glavne sezone. A sportska sezona u Medulinu, kazao je Vanja Marijan trebala bi biti bolja nego lani. Ekipe koje se natječu na Arena Cupu već su stigle u hotel.

Inače, vanjski sportski sadržaji hotela i sportskog centra u Medulinu između ostalog obuhvaćaju osam travnatih nogometnih igrališta, tenis terene, odbojku na pijesku te atletsku stazu s četiri trake i bacališta. Arena Hospitality Group konstantno ulaže u svoje sportske sadržaje pa su tako 2015. obnovljena dva nogometna terena sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući i svlačionice.

U 2016. ciklus investicija se nastavlja obnovom još dva nogometna terena s pratećom infrastrukturom, u sklopu investicije kupljena je nova oprema za održavanje terena kako bi gostujuće ekipe uvijek imale vrhunske uvjete za trening. 2017. godine izvršena je izgradnja dvaju novih nogometnih terena s umjetnom travom, pa tako sport centar sada broji ukupno osam terena. U 2018. nabavljeni su novi specijalizirani strojevi za održavanje nogometnih terena. Natjecatelje u ovoj godini dočekuje nova rasvjeta i sustav za navodnjavanja na terenu broj 1, uz teren su izgrađene i svlačionice. Investicija je vrijedna milijun kuna.

U sportskom centru Arena Hospitality Grupe će pored „Arena Cupa“, u terminu od 2. do 12. veljače biti organiziran 3. međunarodni nogometni turnir Medulin Cup. Na proljeće slijede međunarodni turniri nižih dobnih skupina u9 do u19 „Medulin Cup“, „Istria Cup“, i „Coppa Adriatica“, te tradicionalni turnir Zagrebačkog Nogometnog Saveza. Tijekom veljače i ožujka u Medulinu će gostovati brojne profesionalne i amaterske nogometne ekipe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa