Poreč: Uređena šuma u naselju Bolnica

0
Staza kroz šumu naselja Bolnica
Staza kroz šumu naselja Bolnica

Dovršeno je uređenje staza i okoliša u šumi naselja Bolnica, zelene oaze u srcu grada koju rado koriste stanovnici tog dijela grada ali i korisnici obližnjeg Doma za starije i nemoćne osobe Poreč. Ovo je prvi dio akcije uređenja ove šume koja se prostire na površini od oko 13,5 hektara, a koju sada pretežno čine stabla alepskog bora, starosti šezdesetak godina.

Nakon održanog sastanka sa predstavnicima Grada Poreča i Hrvatskih šuma, u čijem se vlasništvu nalazi šuma u naselju Bolnica, odlučeno je da je zajednički interes Grada, Mjesnog odbora i šumarske struke da se ova šuma, budući da se nalazi u naselju, pojačano održava i uredi kako bi se umanjila opasnost od požara i omogućilo korištenje građanima za šetnju i prolazak očišćenim šumskim stazama i puteljcima. U zahvatu su se uredile staze koje spajaju Dom za starije i nemoćne osobe Poreč s Centrom za socijalnu skrb i ostatkom naselja Bolnica, te su se uklonila suha, oštećena i opasna stabla, okresale donje grane, uklonio zeleni otpad, te košnja uz postojeće glavne staze.

Svi su radovi izvedeni sukladno propisima i po planu gospodarenja, uz minimalne intervencije. Želja je ovu šumu sačuvati i zaštititi upravo ovakvom kakva je sada, uz prohodnije staze i smanjenu mogućnost požara. Također, ideja je da se kroz suradnju s Mjesnim odborom u šumi na proljeće organizira eko akcija, na koju će biti pozvani svi, dok će Šumarija će prije protupožarne sezone dodatno očistiti i osigurati ovu zelenu oazu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA