Županija objavila javni poziv za potpore u turizmu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Upravni odjel za turizam Istarske županije objavio je 13. siječnja Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2020. godini. Opći ciljevi ovog programa su ravnomjeran razvoj Istre, razvoj cjelogodišnjeg turizma i jačanje brenda destinacije. Programom se provode dvije mjere:

A) PODIZANJE KVALITETE TURISTIČKIH MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE
Ovom mjerom se potiče podizanje kvalitete i unaprjeđenje turističkih manifestacija regionalnog značaja koje se održavaju na najmanje 3 ili više lokacija, odnosno mjesta, općina, gradova Istre, te koje se primarno održavaju izvan glavne turističke sezone i promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti.

Putem ove mjere, za koju je izdvojeno ukupno 210.000 kuna, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, sufinanciraju se isključivo troškovi za unaprjeđenje ekoloških standarda, pristupačnosti i boravka tijekom manifestacije, te estetskog uređenja i nadogradnje manifestacije. Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva.

B) RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA I PROJEKATA SPECIJALNIH INTERESA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE
Kroz ovu mjeru se dodjeljuju potpore za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, te kulturni i eno-gastronomski turizam, te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Za ovu mjeru je izdvojeno ukupno 120.000 kuna, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, a sufinanciraju se isključivo troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza (smeđa signalizacija nije uključena), izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala na turistički manje razvijenim područjima.

Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave. Tekst Javnog poziva, sve potrebne informacije i obrasci za podnošenje zahtjeva objavljeni su na službenim internet stranicama Istarske županije. Dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu turizam@istra-istria.hr. Rok za predaju prijava je 10. veljače do 16 sati.         

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA