Obnavlja se preostali dio krova Rojca

0
Društveni centar Rojc
Društveni centar Rojc

U obnovu, odnosno rekonstrukciju krova Društvenog centra Rojc, kojim upravlja Castrum Pula 97, u posljednje tri godine  uloženo je 2,2 milijuna kuna.  Ukupno je obnovljeno 2.850 četvornih metara površine krova i to kroz dvije faze izvođenja radova, a s ciljem kompletne obnove krovne površine Rojca, u posao je uveden izvođač radova na obnovi i preostalog dijela  krova površine od 1.400 četvornih metara.

„U bivšoj vojarni Karlo Rojc djeluje više od stotinjak različitih udruga stoga je intencija Grada Pule kao vlasnika i Castruma kao upravitelja da sukladno mogućnostima uložimo u objekt ali i kroz razne programe podržimo rad udruga i njihov napor u doprinosu zajednici“ kazao je Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97. Vrijednost rekonstrukcije 1.400 četvornim metara površine krova iznosi 860 tisuća kuna i, kao i po prethodnim fazama, obuhvaća termoizolaciju krova, novi sloj hidroizolacijske membrane s popratnim limenim opšavima te sanaciju derutnog vijenca krova zgrade.

Podsjetimo, Castrum Pula 97 je, po dobivenoj suglasnosti od strane Grada Pule, proveo otvoreni postupak javne nabave te je za izvođača radova izabrano društvo G.R.B. d.o.o. iz Karlovca dok poslove stručnog nadzora obavlja pulska tvrtka Anno Domini. Radovi se planiraju okončati u roku od dva mjeseca. Potrebno je napomenuti da se godišnje više od milijun kuna izdvaja u redovno održavanje i portirsku službu u Rojcu, što uz ostala ulaganja poput onoga za korisnike iznimno značajnog u dnevni boravak,  potvrđuje ispravan način brige prema gradskoj imovini i predstavlja veliku podršku Grada razvoju civilnog društva u Puli.

Krov Društvenog centra Rojc

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA