Evo kako je bilo na novogodišnjem kupanju u Rapcu (foto)

0

Prije stotinjak i više godina Rapčani starosjedioci nisu se voljeli kupati. Tako bar kažu priče. Ni ljeti, a kamoli zimi. Muškarci su odlazili na barku, a žene su imale druge zanimacije, koje nisu uključivale brčkanje i sunčanje. Danas su se vremena stubokom promijenila, pa imamo i ljetno i zimsko novogodišnje kupanje, a koje su 1. siječnja članovi i prijatelji Triatlon Kluba Albona Extreme Labin organizirali na plaži ispod bazena hotela San Fior. Sedamnaesto po redu novogodišnje kupanje članovi Albona Extremea organizirali su s prijateljima iz sportske udruge Tricker iz Pazina te članovima Društva podvodnih aktivnosti Rabac. 

"Okupljamo se bez najave, tradicija je i ne želimo da se napusti. Dođeš u vodu, malo je hladno, ali kad se plivanjem zagriješ, i poslije kad izađeš i osušiš se, uz topao čaj ili kuhano vino, onda je OK", rekao nam je Lučano Sošić iz Labina, predsjednik kluba Albona Extreme, dodavši da ga veseli što se svake godine priključi netko novi, pa ih je sve više i više. Ove godine tu je po prvi puta bio i gradski pročelnik za gospodarstvo Alek Dragojević, koji je hrabrost skupio uz pomoć male pljoske s medenjačom. A u moru se naravno, kao i svake godine, otvorio šampanjac, kako i priliči novoj godini.

"Ovo je jedno lijepo druženje. Lučano je naš prijatelj i došli smo ga podržati još kad je počinjao, pa smo nastavili i dalje"; rekao nam je Srđan Božić iz pazinskog kluba. U Pazinu je zimi puno hladnije nego na Labinštini, dometnuli smo našem sugovorniku koji se s time složio, dodavši da su zanat pekli kupanjem na Pazinčici, tako da im rabačko more nije nikakav problem. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa